Bentley Mulsanne nu va fi construit şi în versiune decapotabilă

de Sebastian Toma
Luni, 23.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Bentley au decis să nu construiască o versiune decapotabilă a lui Mulsanne. Potrivit celor de la Car&Driver, decizia este legată strict de vânzările slabe estimate pentru această versiune.

Bentley Mulsanne nu va fi oferit şi în versiune decapotabilă, informează americanii de la Car&Driver. În ciuda faptului că au prezentat un concept la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach, englezii de la Bentley nu vor dezvolta şi o versiune de serie a modelului respectiv. După explicaţiile lui Wolfgang Schreiber, CEO-ul Bentley, decizia are o legătură strictă cu vânzările estimate ale respectivei versiuni de caroserie, care nu a atras interesul clienţilor în măsura în care se aşteptau designerii. Reprezentanţii producătorului din Crewe spun că modelul ar fi popular pe o singură piaţă, cea din Statele Unite ale Americii, iar compania nu vrea să investească într-un model care să atingă aşteptările de vânzări pe o singură piaţă, în ciuda importanţei acesteia.

Potrivit lui Wolfgang Schreiber, Bentley a vândut 1.169 unităţi Mulsanne în 2012, iar versiunea decapotabilă nu ar depăşi "câteva sute de unităţi pe an". Englezii de la Bentley îşi vor concentra bugetul de dezvoltare pe viitorul crossover al companiei, inspirat de conceptul EXP 9F.

Acesta va da naştere unui nou segment, cel al SUV-urilor de lux, care ar putea fi abordat şi de rivalii lor tradiţionali, cei de la Rolls-Royce.

Urmareste Automarket
Bentley intenţionează să lanseze cel mai luxos şi cel mai puternic SUV din lume în 2016. Modelul este cel de-al patrulea model din gama englezilor şi va fi construit tot la fabrica din Crewe a companiei britanice. Viitorul SUV al celor de la Bentley este aşteptat să obţină peste 7.000 de unităţi vândute în fiecare an.

Via Car&Driver

Comentarii (1)

  • Uratelul vrea sa devina mai frumos ? :)) Cred va va reusi...in general Bentley-urile sunt mai frumoase in vesiunea cabrio....
    4 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru