BMW a crescut cu 43% producţia lui i3 pentru a răspunde cererii

de Sebastian Toma
Marti, 15.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunţat că a înregistrat o cerere peste aşteptări pentru modelul i3, aşa că a crescut cu 43% producţia zilnică a modelului, 100 de unităţi urmând să fie construite în fiecare zi.

Esential 100 de BMW i3 va produce fabrica BMW din Leipzig în fiecare zi.
BMW Group a anunţat creşterea producţiei lui i3 cu 43%, la 100 de unităţi pe zi. Concernul german a luat această decizie pentru a reduce durata de aşteptare pentru livrarea unui i3, care ajunsese la şase luni şi pentru a răspunde la cererea crescută pentru a acest model. Fabrica BMW din Leipzig, singura care produce modelul i3, a construit până acum peste 5.000 de unităţi, iar rata actuală de producţie va duce la 20.000 de i3-uri construite într-un an, dublu faţă de previziunile iniţiale ale analiştilor BMW. În cel mai pur stil german, cei de la BMW au anunţat că au demarat o extindere a uzinei partenerilor SGL Carbon SE în vederea creşterii producţiei de elemente din fibră de carbon în viitorul apropiat, fiind în lucru cea de-a doua hală de producţie la uzina SGL Carbon din Statele Unite ale Americii.

BMW pregăteşte un nou sistem de încărcare rapidă a vehiculelor electrice

BMW i3 are o structură din fibră de carbon, pentru a asigura o masă redusă şi o rezistenţă ridicată la torsiune şi impact.

BMW i3 a debutat pe piaţă în noiembrie 2013, reprezentanţii mărcii germane anunţând la vremea respectivă că au primit comenzi peste aşteptări, fiind vehiculate 11.000 de unităţi comandate.

Pe piaţa din Germania, modelul are un preţ de pornire de 34.950 euro, cu toate taxele incluse. Ţinta oficială de vânzări a lui BMW i3 era de 10.000 de unităţi în decursul anului 2014, prag pe care cei de la BMW au toate şansele să-l depăşească încă de la jumătatea anului curent.

Şeful BMW: "Vom construi 100.000 de modele din gama i pe an până în 2020"

Gama i de la BMW va avea două modele la vânzare începând cu luna iunie a anului curent. Al doilea membru al gamei i de la BMW fiind supercarul hibrid plug-in numit i8. La fel ca i3, modelul i8 se bucură de o listă de precomenzi care a depăşit aşteptările. În cazul lui i8, cei de la BMW nu au specificat câte unităţi intenţionează să vândă şi câte comenzi au primit.

BMW i8 - imagini şi informaţii oficiale

Via AutomotiveNews (înreg.) | BMW

Comentarii (2)

  • U N A S U T A....putin foarte, foarte putin.....

    ar fi zis unii....
    2 0
  • pretul e imbatabil ce sa zic....scuter la asa pret?? ce autonomie are cariciorul asta?100?maximm!!
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru