BMW și chinezii de la CATL vor construi o fabrică de baterii pentru mașinile electrice în Europa: proiect de un miliard de euro

de Paul Cosma
Vineri, 29.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a semnat un contract de un miliard de euro cu compania chineză CATL (Contemporary Amperes Technology Ltd), în urma căruia asiaticii vor construi o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Europa. Anunțul a fost făcut de un oficial BMW.

Cel mai mare producător chinez de baterii pentru mașini electrice se pregătește să vină în Europa. Compania CATL a semnat un contract cu BMW, cu o valoare de circa un miliard de euro, ce presupune construcția unei fabrici de baterii pentru mașini electrice pe Bătrânul Continent.

Chinezii de la CATL caută în prezent locul potrivit pentru amplasarea viitoarei fabrici. Pe lista scurtă a posibilelor locații se numără Germania, Polonia, dar și alte state europene.

Aceeași companie chineză a fost contactată și de grupul Daimler, care a plasat luna trecută o comandă de baterii pentru mașinile electrice.

Constructorii europeni sunt tot mai dispuși să investească în această direcție, ca să ajungă într-o poziție competitivă față de companii asiatice precum Samsung sau LG.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Directia este CLARA (spre electrice), sa vedem insa CAND vom ajunge noi, romanii la FINISH ...?!
    Daca aveam si noi AUTOSTRAZI se gandeau probabil sa construiasca si in Romania fabrici uriase care sa atraga atat de multi bani......
    Pana atunci poate ne luam fiecare cate un covor zburator ?! Astfel am putea parcurge distantele mai repede si mai ales MAI BINE....
    De multe ori ai senzatia ca esti mai in siguranta IN AER decat pe soselele romanesti - unde se intampla multe evenimente neplacute, foarte multi se grabesc, nu respecta reguli elementare iar de partea cealalta stau la panda PROFESIONISTII, cu aparatele radar FOARTE SCUMPE - cumparate pe credite - dar numai bune de facut ceva bani la bugetul saraciei facut din ALTE credite......
    12 1
  • asiaticul
    "Companii asiatice precum Samsung, LG sau Bosch."
    Poate chinezii au cumparat Bosch intre timp.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru