BMW va diferenția mai bine modelele din punct de vedere vizual: "Vom adopta un design mai curat, cu mai puține linii"

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va prelua modelul Audi prin care va diferenția mai bine modelele între ele din punct de vedere vizual. În același timp, modelele vor beneficia de un design mai curat, cu mai puține linii.

BMW nu a reușit să se ridice la înălțimea rivalilor de la Mercedes din punct de vedere al vânzărilor nici în 2017, însă și-a propus deja să redevină cel mai mare producător de mașini premium din lume până în 2020. Una dintre soluțiile adoptate este o regândire a strategiei de design, prin care modelele vor fi mai bine diferențiate din punct de vedere estetic.

Astfel, modelele bavareze ar urma să se adreseze unei game mai variate de clienți, ceea ce teoretic ar trebui să genereze o creștere a vânzărilor. "Modelele vor avea un caracter mai puternic și vor fi separate una de alta. Vom utiliza mai puține linii de design, iar cele care vor rămâne vor fi mai precise", explică Adrian van Hooydonk, șeful departamentului de design al BMW.

De asemenea, inclusiv interioarele vor avea un design mai curat, ca urmare a eliminării unor butoane fizice în favoarea suprafețelor sensibile la atingere. "Mașinile vor începe să-și arate inteligența, așa că șoferul va avea mai puține taste de apăsat", a adăugat el.

Primul model care corespunde acestei descrieri pentru desgnul exterior este noul BMW X2 (foto), care poate fi deja comandat și pe piața din România, iar pe listă este și noul BMW Seria 8 Coupe.

Strategia de diferențiere mai clară a modelelor a fost anunțată și de Audi la începutul acestui an.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • haha. dupa ce ca audi a stricat designul intre clase, acum vor sa repare. nu inteleg de ce s-au luat si ceilalti dupa ei. in fine. reducere de linii, poate, desi astea new arata super-super bine. sper sa nu ajunga cu design plictisitor si grotesc ca in gama vag....
    1 3
  • Vorbeste pentru tine. Noile modele Bmw sunt urate, nu au nimic din eleganta trecutului.
    3 4
  • Daca noile modele de BMW sunt urate, tu chiar ai o problema prietene.....ori invidia ( ceea ce este normal la unii) ca nu ai sansa sa obtii unul, ori esti fan al unei alte marci. Ramai prietene la Logan ca masinile astea nu sunt pt toata lumea!
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru