BMW X5 şi BMW Seria 4 primesc noi motoare şi xDrive

de Bogdan Mirică
Luni, 23.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunţat introducerea tracţiunii integrale pe noul Seria 4 Coupe, dar şi oferirea primului motor cu patru cilindri din istoria lui X5.

BMW a anunţat lărgirea paletei de versiuni pentru două dintre cele mai populare modele ale sale. Este vorba despre BMW Seria 4, varianta coupe a actualului Seria 3, şi despre noua generaţie, a treia la număr, a SUV-ului X5.

Tracţiune integrală xDrive pentru BMW Seria 4

Începând cu luna noiembrie a acestui an, coupe-ul va fi disponibil şi alături de tracţiunea integrală xDrive. Ea va fi inclusă în lista de opţionale a versiunilor 420i şi 430d şi în cea standard a vârfului de gamă diesel 435d. Acesta din urmă va fi şi cel mai puternică agregat al modelului până la venirea viitorului M4. Unitatea bi-turbo, cu şase cilindri în linie, livrează 313 cai putere şi este asociată doar cutiei automate cu opt rapoarte. Noul 435d xDrive va oferi aceleaşi performanţe ca şi noul 335d xDrive, o nouă versiune introdusă în gama lui Seria 3.

Esential 218 cai putere oferă primul BMW X5 cu motor cu patru cilindri, sDrive25d.
5.8 litri consumă primul BMW x5 doar cu propulsie posterioară, sDrive25d.
Alături de noile versiuni, Seria 4 Coupe beneficiază acum de un nou nivel de echipare, botezat Modern Line.
Acesta include jante din aliaj, cu design special, elemente ornamentale din aluminiu satinat, culoarea Oyster pentru scaune, mai multe lumini ambientale şi volan sportiv îmbrăcat în piele.

Motoare în premieră pentru BMW X5

Pentru SUV-ul X5, BMW a pregătit trei motoare noi, aşteptate să debuteze în decembrie. Primul dintre ele este un diesel care vine fără tracţiune integrală: X5 sDrive25d. Unitatea cu patru cilindri dezvoltă 218 cai putere şi este prima de acest tip (cu doar patru cilindri) introdusă de-a lungul istoriei SUV-ului bavarez. De asemenea, este pentru prima dată când X5 beneficiază de o versiune doar cu propulsie spate.

Motorul de 2.0 litri este asistat de o transmisie cu opt rapoarte, ce garantează un consum mediu de numai 5.8 litri/100 de kilometri. BMW nu a omis să ofere nici o versiune X5 xdrive25d, care costă însă ceva mai mult.

Urmareste Automarket
Celelalte motoare pe care BMW le anunţă sunt vârfuri de gamă rezervate SUV-ului.
Este vorba despre unitatea pe benzină de 3.0 litri şi 306 cai putere, recunoscută după indicaticul X5 xDrive35i, şi despre omologul său diesel, tot de 3.0 litri, cu 313 cai putere, regăsit sub indicativul X5 xDrive35d.

Noile motorizări vor fi însoţite şi de noi echipamente oferite de divizia de personalizare BMW Individual, alături de noi opţiuni de culoare.

Comentarii (2)

  • Interesant L4-le ala de 218, dar nu stiu de ce nu l-au pus si pe X3. Cred ca ar fi combinatia superideala.
    15 1
  • l4 de 2litri este un motor realist pentru cei care isi cumpara un suv pentru siguranta (sa nu zic fite) in oras si nu folosesc 4x4 mai serios decat pentru o bordura mai ridicata, nu ca x5 ar fi o masiva de teren accidentat...
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru