Britanicii despre Dacia Duster: "Ieftin, dar plăcut. Trebuie să-i conștientizezi limitele"

de Mircea Meşter
Luni, 01.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai recent review al lui Dacia Duster realizat de jurnaliștii britanici scoate în față cinci avantaje majore ale SUV-ului românesc în comparație cu rivali. Evident, prețul său imbatabil e principalul argument, în timp ce calitatea materialelor și lipsa de rafinament sunt minusurile lui Duster.

Dacia Duster reușește să facă o figură excelentă în Marea Britanie, acolo unde primul SUV al mărcii de la Mioveni a reușit să adune până acum peste 25.000 de comenzi de la lansarea sa oficială. Iar odată cu facelift-ul care a ajuns ceva mai recent în Marea Britanie, modelul Dacia a reușit să iasă din nou în față în presa britanică prin review-uri favorabile.

Unul dintre cele mai apreciate site-ul auto din Regat, Whatcar.com, le oferă astăzi cititorilor un articol în care autorul, jurnalistul Darren Moss, identifică cinci motive pentru care Dacia Duster ar trebui cumpărat. 

"Mulțumită prețului său, Duster este cel mai ieftin SUV pe care poți să-l cumperi, iar acest argument este în sine unul care va tenta cumpărătorii", spune Moss, care susține că modelul Dacia este "ieftin, dar plăcut". "Nu există niciun model de pe piață care să-ți ofere atât de multe la un preț atât de coborât. Iar dacă rămâi la nivelurile mici de echipare, vei face o afacere pe cinste", notează jurnalistul britanic.

Nu există niciun model de pe piață care să-ți ofere atât de multe la un preț atât de coborât.


În lista avantajelor notabile ale lui Duster intră și faptul că oferă o poziție înaltă la volan, deci o vizibilitate "demnă de un SUV", chiar dacă britanicul notează faptul că SUV-ul românesc nu oferă sisteme de asistență la nivel vizual, referindu-se probabil la pachete precum monitorizarea unghiului mort sau a părăsirii benzii de rulare.

Whatcar notează, de asemenea, că motorul diesel de pe Duster este de preferat variantei pe benzină pentru că este "mai flexibil, mai economic și mai rafinat".

Un alt aspect legat de Duster rămâne însă cel al costurilor de exploatare, despre care Darren Moss spune că transformă SUV-ul Dacia într-una dintre cele mai ieftin de întreținut modele din clasa sa.

Minusuri: lipsa de rafinament și calitatea percepută

Evident, există și dezavantaje la care trebuie să te aștepți de la Duster, iar acestea sunt subliniate și ele în finalul articolul britanic. "Dacă te gândești să cumperi un Duster, trebuie să-i conștientizezi limitele. E nerafinat la condus și manevrabilitatea nu e foarte satisfăcătoare. Se simte ieftin la interior, iar motoarele sale nu oferă performanțe de vârf. Da, costă foarte puțin, dar Duster se simte ca o mașină construită la buget".

Comentarii (3)

  • Exceptând zonele marilor orașe din UK, "la tara" britanici folosesc mașini modeste mult sub Duster, chestia cu nerafinat, tine mai mult de spiritul conservator si critic al lor.
    Oricum vânzările Duster in UK reprezintă o picătura într-o halba de bere.
    10 1
  • Bine macar ca performantele off-road nu sunt de buget redus. Daca ne uitam doar la unghi de atac si garda la sol, Dusterul joaca in cea mai inalta liga. Dar unii prefera sa bocaneasca cu degetu in portiere si sa se planga de suportul de pahare ca-i prea mic.
    6 1
  • O mașină de buget redus fără prea multe atuuri. Faptul că are eficiență și un grup de adresabilitate ce îl fac profitabil arată că Renault a reușit să se impună clar într-o clasă...clasa auto low cost.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru