Cea mai scumpă colecție de mașini din lume va fi scoasă la vânzare în această vară

de Bogdan Mirică
Vineri, 12.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa de licitații Sotheby`s va scoate la vânzare cea mai scumpă colecție de mașini din lume. Printre exponate se va număra și un McLaren F1 de 12 milioane de dolari.

Urmareste Automarket
Vara aceasta este una extrem de importantă pentru casa de licitații Sotheby`s. Recunoscuți ca fiind unii dintre specialiștii valorificării mașinilor clasice, cei de la Sotheby`s pregătesc cea mai mare colecție de licitație de mașini exclusiviste.

Ea se numește Pinnacle Collection și este anunțată ca fiind cea mai scumpă selecție de mașini scoasă vreodată la vânzare. Potrivit casei de licitații, Pinnacle Collection va include cele mai scumpe și mai exclusiviste mașini europene create de-a lungul istoriei auto.

Nu vor lipsi nici mașini care au concurat cu succes în anii `50-`60 pe cele mai importante circuite din motorsport. Licitația va fi încheiată de mașini moderne, la fel de rare și la fel de scumpe.

Esential 12 milioane de dolari va fi prețul de la care va porni licitația pentru un McLaren F1 din 1998.
Sotheby`s nu a dat publicității o listă scurtă cu mașinile care vor lua parte la licitația din vară, însă a accentuat un singur supercar: un McLaren F1 din 1998, aparținând colecției de numai cinci exemplare ”The Road Going LM”. Prețul estimat de pornire este de aproximativ 12 milioane de dolari.

Și pentru ca intriga să devin și mai interesantă, Sotheby`s susține că mașinile licitate în această vară sunt doar o parte dintr-o colecție impresionantă a unui important pasionat de mașini.

Câteva dintre mașinile care vor fi scoase la licitație se regăsesc mai jos:

MODEL Anul Producției
Bugatti Veyron 16.4 Super Sport 2012
Ferrari 250 LM by Scaglietti 1964
Koenigsegg CCXR 2008
Lamborghini Reventon 2008
Saleen S7 Twin Turbo 2005
Porsche 959 Komfort 1988
Porsche 356 A 1600 Speedster by Reutter 1956
Ferrari 250 GT LWB California Spider by Scaglietti 1959
Ferrari F40 LM 1994
Bugatti Veyron 16.4 2006
Ferrari 250 LM by Scaglietti 1964
Maserati MC12 2005
McLaren F1 "The Road Going LM" 1998
Ferrari F50 1995
Ferrari Dino 246 GTS 1974
Ferrari 275 GTB/4 by Scaglietti 1967
Toyota 2000GT 1967
Ferrari 365 GTB/4 Daytona Spider by Scaglietti 1972
Ferrari 288 GTO 1985
Jaguar XJ220 1993
Ferrari Enzo 2005
2005 Mercedes-Benz SLR McLaren 2005
1955 Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing 1955

Comentarii (10)

  • cica este si un roman (tanar om de afaceri, de succes) care vrea sa-si vanda Macanul primit gratis si sa-si ia o piulita de F1, un capac de scrumiera de Veyron doua saibe de Porsche 918 si un tricou cu Ferarri la Ferarri iar cu restul un sandwich cu branza feta

    a zis ca nu se compara cu piata din Vitan unde poti lua usor tepe ca sunt numai masini rupte in doua si cu kilometrajul masluit

    PS. licitatia merita de urmarit....macar asa sa vede si ochii nostrii cam ce preturi se invart in lumea dereglatilor.
    12 6
  • Marius
    Sunt curios cat va mai tine toata treaba asta cu masini clasice cu preturi mari. Inteleg ca pot fi dezirabile si apreciate, dar in niciun caz pretul nu reflecta manufactura si piesele care alcatuiesc acea masina. Ramane deci ca istoria ei sa-i dea un super pret. La partea asta cred ca va veni o vreme cand cei din generatia mea (a celor nascuti dupa '90) nu vor fi interesati de piata masinilor clasice sau care au facut istorie...cred ca vor fi mai interesati sa cumpere la suprapret editii limitate de Iphone si mai stiu eu ce chinezarii. Fiecare generatie are propriul ei spectru de produse in care are incredere ca se va cumpara si vinde. Asadar as fi foarte interesat sa vad cum decurge licitatia asta. :)
    3 3
  • Scorpionul.negru
    @Marius
    Stai linistit ca vor fi oameni si peste 100 de ani care vor cauta sa cumpere masini clasice. Cu cat trece timpul cu atat sunt mai rare. Ba un acccident, ba un acoperis cazut pe ele etc. Asa ca eu preconizez ca vor creste pretul la ele constant !
    2 0
  • Vor aduna niste fier vechi ca zestre...

    Oricum nimic nu luam cu noi dupa ce murim, mai bine ar ajuta pe cineva cu adevarat in nevoie, daca tot isi permit

    Sau poate ca eu sunt prea naiv. Daca multi din ei au facut averi prin hotii (nu toti, mai sunt si exceptii), de unde atata omenie in ei sa faca si ceva bine?
    3 3
  • Tembelus Rex
    VIANU.....a ce-mi place ca l-ai luat la bascalie pe "roman (tanar om de afaceri, de succes) care vrea sa-si vanda Macanul primit gratis"......banuiesc ca e vorba de asa numitul Scorpion care primeste Q7, Macan.........RECUNOSC SUNT FRUSTRAT SI LIMITAT ......dar ma simt razbunat de tine d-le Vianu pentru chestia asta ah sa geama astia cu Q7 cum zicea un personaj politic dambovitean........stau si ma minunez cata ura si prostie am in mine.....dar stiti ce e frapant faptul ca, constientizez lucrul asta dar nu fac nimic sa depasesc acest lucru...............
    4 1
  • @Tembelus Rex.... ;)
    2 3
  • Scorpionul.negru
    @Tembelus Rex
    Bine ca recunosti ca esti limitat si frustrat. Pt. asta te iert si trec cu vederea :)))
    @vianu
    Recunosc ca nu imi permit colectia aceea de masini dar nici nu mi-o doresc. Sunt la un nivel bun si ma multumesc cu ce am. Nu vreau mai mult. Poate pe viitor Cayenne-ul nou sa vedem cum arata si daca imi place. In rest PACE !
    2 1
  • @Vianu

    Intepati mai rau ca scorpionul... -::))


    @Scorpionul
    Frustrarea este atributul celora care nu stiu de gluma si raspund la ironie cu jigniri. Intrebare: Cine are un nivel bun? Tu sau babacu?
    2 1
  • Probabil ca McLaren F1 este exemplarul vandut de curand de Mr Bean (aka. Rowan A.) la pretul de 12 mil $).....
    Nu fusese busit decat de doua ori.
    0 0
  • @vlad.....buna dimineata!

    Rowan At. avea un model din '97 cu numarul de sasiu 64 ceea ce se liciteaza acum e sasiu 73 din 1998. Curios....pana acum nu stiam ca a fost busita de 2 ori...probabil a iesit la iveala tarasenia dupa ce noul proprietar si-a dus masina la un service din cartier...ii batea un tachet....

    scrie in editia de seara din google

    @misha.....na, si tu acuma ! :))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru