Chevrolet Corvette Z06 Convertible a fost prezentat oficial

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 13.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Familia Corvette s-a îmbogățit cu un nou membru: versiunea decapotabilă a performantului model Corvette Z06. Publicul o va putea admira la Salonul Auto de la New York.

Urmareste Automarket
Chevrolet a prezentat oficial imagini cu noul model din gama Corvette numit Z06 Convertible. Versiunea decapotabilă a performantului Corvette Z06 va fi arătată publicului la Salonul Auto de la New York, ce debutează pe 18 aprilie. Chevrolet spune că acest model este cea mai puternică decapotabilă produsă vreodată de către constructorul american.

Motorul V8 de 6.2 litri va dezvolta cel puțin 625 CP și 861 Nm, spune comunicatul oficial Chevrolet. Puterea va fi transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu șapte trepte sau opțional prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte. 

Materialul textil este soluția aleasă pentru plafonul amovibil, iar acesta poate fi acționat și în mers până la viteza de 50 km/oră.

Deși este o idee mai grea decât versiunea coupe a modelului Z06, Chevrolet promite că toate performanțele au fost păstrate intacte. Oficialii americani spun că tehnologia folosită pentru a ranforsa caroseria decapotabilă a modelului Z06 nu era disponibilă acum cinci ani de zile. "Ne-am dorit un cadru mai ușor față de cel de oțel folosit de generația anterioară, dar extrem de rigid pentru a putea face față celor 600 CP", a spus Ed Moss, inginerul șef responsabil cu partea de structură a noului model Corvette Z06.

Via worldcarfans

Comentarii (2)

  • stefan
    Sunt foarte curios cum arata si cum se manevreaza o cutie manuala cu sapte trepte. Poate puneti o poza la un moment dat sau poate stie cineva, luminati-ma, va rog. :)
    Curiozitatea mea e cum bagi a saptea fara a o confunda cu a cincea sau viceversa; are vreun inel in genul marsarierului unor cutii?
    4 0
  • inexorabil
    Daca a existat ceva bun si constant in GM de la inceput pana la...nesfarsit, atunci Corvette se cheama minunea! Totusi, oi fi eu cretin sadea, dar nici macar bruma de creier care ma caracterizeaza (exultati, "prietenilor" !) nu concepe omiterea din planul de viitor a versiunii de performanta...ZR1, desigur! Nu sunt adeptul cifrelor nici sa ma tai, dar da-o in spanac de-acilisea: 625 CP?! Marioaro, trezeste-te, fetito, la realitate, fiinta lui GM s-a abolit, dar macar eticheta sa nu se prabuseasca...Baga in seama si V8 supercharged, fiindca asta-i masina care, cu putina truda, poate pasi cu tupeu in clasa hypercar, adica se poate masura cu...Bugatti si Koenigsegg. Sigur este ca, la capitolele calitatea dinamica si aspectul estetic, n-ar avea ce sa discute cu ele...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru