Chinezii nu ştiu să ţină un secret. Şi ne place chestia asta

de Mircea Meșter
Marti, 20.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii investesc bani serioşi în Volvo. Iar noi suntem fericiţi: maşinile sunt ok, iar machetele chinezeşti ale viitoarelor modele apar pe internet cu cinci luni înainte de prezentarea oficială a acestora. Astăzi în program: cazul Volvo V90.

Atunci când cei de la Volvo au fost cumpăraţi de chinezii de la Geely, mulţi s-au grăbit să angajeze fanfare care să cânte prohodul mărcii suedeze. Realitatea i-a contrazis însă pe toţi pesimiştii, Volvo reuşind anul trecut vânzări-record în condiţiile în care gama reînnoită şi mai ales noul XC90 reuşesc să atragă din ce în ce mai mulţi clienţi cu ajutorul tehnologiei, a materialelor şi a design-ului scandinav reprezentativ.

Legătura cu piaţa din China ne oferă însă un avantaj la primire care nu putea fi prevăzut de nimeni: fiind principalii producători de machete auto din lume, chinezii sunt primii care pun mâna pe noile modele Volvo la scară redusă înainte ca acestea să se lanseze pe piaţă. Iar de la pus mâna pe machete până la fotografiat şi postat pe internet e un singur pas.

Aşa a ajuns în faţa noastră viitorul S90, model de clasă mare care se va bate cu BMW Seria 5 şi Mercedes E-Klasse, şi aşa facem cunoştinţă astăzi cu noul Volvo V90, adică versiunea break a acestui nou model scandinav.

V90 este un mini XC90.
După cum îi spune şi numele, de altfel.

Noul V90 este modelul care va înlocui în gamă actualul V70. Break-ul de familie va prelua detalii şi linii de pe noul XC90, urmând să fie practic o versiune mai joasă şi mai "aşezată" a SUV-ului suedez. Vorbim, astfel, atât de transplantul blocurilor optice, cât şi de apariţia display-ului central care şi-a făcut apariţia în premieră pe XC90.

Atât noul S90 cât şi versiunea break V90 vor fi lansate oficial pe piaţă în cursul anului 2016, iar prezentarea europeană a acestor două noi modele este pregătită pentru Salonul Auto de la Geneva din luna martie a anului viitor.

via autoforum.cz

Comentarii (5)

  • razvanis
    Asa iti trebuie daca faci jucariile in China.
    Volvo nu e centrat pe hayon, chinezarie!
    6 22
  • Spuneati de nemti ca au probleme cu design-ul si fac cutii dar daca te uiti la absolut TOATE masinile marca Volvo sunt cutii in adevaratul sens al cuvantului.
    8 24
  • un break care-mi place foarte mult e doar o macheta dar cred ca va fi foarte elegant...
    11 1
  • Chinezu'
    Da, este super modern!

    "Saab": Observ ca in ultimul timp ai doar vorbe de ocara pt Volvo, da fac "cutii" care-ti salveaza viata, in caz de accident, " save box".
    Mai stiu ca de cand a murit Saab , strugurii sunt acri.... Pacat!

    Drumuri bune!
    12 5
  • japonezu
    iti salveaza viata pe dracu,
    poate vrei sa zici diminuaza riscu, orice masina pe lumea asta in cazul unui accident e un morman de fiare....sava bullshit, inca nu s-a inventat papusa gonflabila cu 4 roti
    8 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru