Cine va fi norocosul? Ferrari va produce un exemplar suplimentar de LaFerrari pentru a sprijini victimele cutremurului din Italia

de Daniel Popescu
Joi, 01.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunţat că va produce un exemplar suplimentar al supercarului LaFerrari pe care îl va vinde la licitiatie. Banii obţinuţi vor fi donaţi victimelor cutremurului din 24 august.

Cel mai rapid şi puternic Ferrari din istorie, LaFerrari, a fost produs în numai 499 de exemplare cu un preţ oficial de 1 milion de euro, iar ultimul dintre acestea a iesit de pe liniile de producţie în 2015.

Iată însă că un milionar norocos va avea oportunitatea de a cumpăra exemplarul cu numărul 500, pe care constructorul a anunţat că îl va produce special pentru a ajuta victimele unui cutremur cu magnitudinea de 6.2 grade pe scara Richter care a avut loc în Italia în 24 august. 

Cutremurul s-a soldat cu 292 de victime, printre care s-au numărat şi 11 romani, iar Ferrari vrea să ajute famiile acestora prin scoaterea la licitaţie a exemplarului suplimentar. Pentru moment, Ferrari nu a anunţat când va fi produs acest exemplar şi nici unde va fi vândut la licitaţie.

Urmareste Automarket
Ferrari LaFerrari dezvoltă 963 CP, iar puterea vine de la un sistem de propulsie hibrid format dintr-un motor V12 de 6.26 de litri aspirat normal şi un motor electric de 163 de cai putere.
Aceste caracteristici reuşesc să ducă modelul italian de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 3 secunde, în timp ce trecerea de la 0 la 200 km/h se face în sub 7 secunde.

Mai mult, LaFerrari a devenit cel mai rapid model pe Fiorano, circuitul de casă al constructorului din Maranello. Cu 1 minut şi 20 de secunde pe un tur de circuit, LaFerrari depăşeşte cu 5 secunde cea mai bună performanţă a lui Enzo şi cu 3 secunde timpul de referinţă al lui F12berlinetta, modelul pe care Ferrari l-a lansat în toamna anului trecut.

În prezent, Ferrari pregăteşte lansarea decapotabilei LaFerrari Spider, cu o producţie limitată la numai 50 de exemplare.

Via Roadandtrack

Comentarii (4)

  • Un roman desigur :)))
    5 0
  • ...un escroc care-si va spala banii nobil si cu demnitate devenind astfel etalon moral...asta asa...sa nu dau exemple conationale...
    10 1
  • aleics
    ala eu , ala eu...
    5 0
  • E o miscare de imagine binenteles! Insa niste oameni cu probleme bebeficiaza de asta. Eu cred ca o sa se vanda la un pret record! Pentru a obtine un pret mare, o masina are nevoie si de o poveste in spate. Si asta are una!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru