Coreea de Sud nu glumește cu mașinile care încalcă normele de poluare: 10 modele Nissan, BMW și Porsche nu mai au drept de comercializare

de Bogdan Mirică, Foto: www.dreamstime.com
Miercuri, 04.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Coreea de Sud a retras certificarea a 10 modele Nissan, BMW și Porsche pe motivul falsificării unor documente privind emisiile și nivelul de zgomot.

În vreme ce europenii și americanii încă se chinuie să amendeze Volkswagen pentru scandalul Dieselgate, încercând în același timp să reglementeze testele de emisii și consum, sud-coreenii au trecut deja la treabă.

Autoritățile din Coreea de Sud au decis să interzică vânzarea a zece modele Nissan, BMW și Porsche, după ce o investigație națională a dezvăluit că producătorii au publicat documente false despre testele de emisii. Cei trei constructori au primit amenzi totale de aproape șase milioane de dolari, pentru 4523 de mașini care încălcau normele.

Certificarea celor 10 modele a fost retrasă de pe piața sud-coreeană. Șase modele se află încă la vânzare, în vreme ce patru au fost deja oprite.

Nu este pentru prima dată când o astfel de situație este semnalată. Autoritățile au luat măsuri drastice și pentru modelele Volkswagen implicate în scandalul Dieselgate. Divizia locală VW a fost amendată, iar în luna august a anului trecut 80 dintre versiunile oferite la vânzare au fost blocate din aceeași cauză: falsificarea unor documente privind emisiile și nivelul de zgomot.

Esential 110 modele diesel au fost verificate de autoritățle din Coreea de Sud din august și până în prezent.
10 modele și-au pierdut dreptul de a fi vândute pe piața din Coreea de Sud.
De atunci și până acum, controalele s-au intensificat și extins.
Ele nu au mai vizat doar modelele Volkswagen. Sud-coreenii au verificat 23 de branduri care activează pe piața auto și 110 versiuni diesel.

Mașinile de import au reprezentat numai 15% din piața sud-coreeană în primele 11 luni ale lui 2016, ceea ce înseamnă că modelele locale au în continuare o pondere foarte mare. Atunci când nu aleg o mașină locală, sud-coreenii se îndreaptă către versiuni diesel ale unor modele produse de BMW sau Mercedes-Benz.

Imediat ce autoritățile au blocat comercializarea celor 10 modele, oficialii au reacționat. Nissan a anunțat că va colabora cu organele de anchetă, iar BMW a susținut că va face tot posibilul pentru a-și reprimi certificarea.

via automotivenews

Comentarii (4)

  • Octavian
    Razboi economic (sustinut de americani).
    7 10
  • razvan
    si totusi, care sunt acele 10 modele?
    6 0
  • dorel popescu
    de ce nu dati lista cu cele 10 modele,ca sa stim si noi?
    6 0
  • Lasa bre ca pe aia-i polueaza GAZ -urile, KRAZ-urile si KAMAZ-urile vecinilor din nord!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru