De ce este ceasul lui Bentley Bentayga cel mai scump opțional instalat pe o mașină? Se fac doar cinci ceasuri pe an

de Bogdan Mirică
Sambata, 10.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Atunci când a anunțat că va instala un ceas de peste 200.000 de euro pe noul Bentyaga, Bentley a fost privit ca un constructor nebun. După un interviu cu președintele constructorului de lux, am aflat de ce costă așa mult ceasul creat de Breitling.

Probabil toți ați auzit de cel mai scump elemente opțional disponibil în prezent în industria auto. Este vorba despre celebrul ceas creat de Breitling pentru actualul Bentley Bentayga.

Orologiul este o adevărată operă de artă, se numește Mulliner Tourbillon și găzduiește unul dintre cele mai complexe mecanisme automatice din lume. El se încarcă cu energia necesară funcționării grație unui mecanism special creat de inginerii Bentley. Un mecanism care pornește automat, chiar dacă mașina este sau nu cu cheile în contact.

Ceasul este turnat în aur masiv alb sau roz și beneficiază de opt diamante bătute în dreptul orelor. Potrivit unor surse din interiorul Bentley, ceasul costă aproximativ 150.000 de lire sterline, adică echivalentul a 205.000 de euro. Deci aproape cât prețul de ponire al versiunii Bentayga Diesel.

Este ușor să cumperi un Bentayga, chiar și cu toată această perioadă de așteptare. Este însă un privilegiu să îți cumperi un Bentayga cu ceasul oferit de Breitling.

Wolfgang Durheimer
președintele Bentley
În cadrul testului internațional cu noua versiune pe motorină a SUV-ului Bentayga, Wolfgang Durheimer, președintele Bentley, a declarat pentru Automarket că ”este ușor să cumperi un Bentayga, chiar și cu toată această perioadă de așteptare.
Este însă un privilegiu să îți cumperi un Bentayga cu ceasul oferit de Breitling”
.

Potrivit lui Durheimer, doar cinci astfel de ceasuri sunt create în fiecare an de un ceasornicar ales special de Breitling. Pentru că este vorba despre un mecanism extrem de complicat, ceasul Mulliner Tourbillon are nevoie de mult timp de elaborare și de măiestria acestui unic ceasornicar. Prin urmare, anul acesta au fost vândute doar cinci Bentayga echipate cu ceasul Breitling.

Mașinile au mers în SUA, Elveția și China. De altfel, China este și piața pentru care Bentley va construi o versiune cu ampatament mărit a modelului Bentayga.

Esential 5 ceasuri Breitling se produc în fiecare an pentru Bentayga.
Revenind la ceasuri, Wolfgang Durheimer a declarat că se află în relații foarte bune cu Theodore Schneider, președintele Breitling, și, mulțumită primirii extaziate de care s-a bucurat Mulliner Tourbillon, plănuiesc în viitor un ceas și mai nebunesc.
De asemenea disponibil în interiorul uneia dintre mașinile Bentley. Spre deosebire de actualul ceas, acesta va avea 10 diamante și va fi mai scump.

Comentarii (31)

  • E o fita si nimic mai mult. Inteleg un ceas de mana cu Tourbillon. E o bijuterie pe care o porti cu tine mereu. La masina ar fi putut pune un ceas de 5000 de euro normal tot de la Breitling si nu era nici o problema. Era tot scump si de calitate. Poate ca daca as fi in primii 10 oameni pe Planeta ca avere si mi-as dori un Bentayga, as bifa si optiunea asta ca atunci chiar nu mai ai ce face cu banii. Pt un simplu milionar sau chiar miliardar in euro e doar o fita inutila si isi bate joc de banii lui. O optiune care costa cat masina ! Aiurea.....
    27 11
  • arogantul
    ok, are turbillon? si ce? breitling nu e firma de lux,
    AHH, daca era un turbillion facut de Jaeger LeCoultre, sau de Vacheron Constantine, Piaget, sau de Breguet atunci da ar fi meritat sa cumperi o asa piesa, dar un turbillion facut de o firma de pretenderi nu este o valoare.
    16 23
  • @arogantul
    Omule ai idee ce vorbesti ? Breitling e drept ca nu e la nivel de Vacheron Constantine, Patek Philippe etc. dar chiar e o firma de lux. E cea mai importanta firma de ceasuri din domeniul aviatiei. Fabrica cele mai bune ceasuri super quartz din lume etc.Colt-ul meu II e 3300 de euro si e cam cel mai ieftin ceas de la Breitling. O marca care nu are in gama un ceas mai ieftin de 2000 de $ nu poate sa se incadreze nici macar la premium ci la lux. Discrepantele sunt mari e drept fata de primele 10 marci de prestigiu din lume cum sunt si cele enumerate de mine si tine mai sus si care incep de la 10 mii de euro bucata si ating milioanele de euro editiile limitate. Breitling e un Bentley al ceasurilor.....nu degeaba si asocierea intre cei doi. Vacheron Constantine Patek etc sunt Bugatti, Pagani al ceasurilor. Tot lux dar la un nivel mai special.
    17 20
  • Nici dac-ar opri timpul nu merita!
    11 4
  • manelisme..in primul rand bijuteriile se potrivesc doar la femei.
    iar tot ce e foarte scump e manelism.

    miliardar sa fiu si nu as da mai mult de cateva sute de euro pe un ceas. si ala sa fie facut din fibra de carbon sau material din meteoriti, ceva smecher, tehnologie, nu doar diamante si bazaconii mecanice de secolul 16.
    13 17
  • @Scorpionul.negru: Oare de ce-mi miroase mie ca acel Colt al tau daca exista sigur e o replica?
    15 13
  • Marius
    O lume nebuna:(
    12 7
  • arogantul
    Scorpy, ar trebui sa stii deja ca nu scriu doar sa ma aflu in treaba, scriu doar daca sunt sigur pe ce spun, si da, chiar stiu ce vorbesc cand vine vorba de ceasuri, breitling nu e lux, e doar low level premium, nici macar full premium cum e rolex , nici macar Omega nu era full premium pana acum ~10 ani,
    luxul la ceasuri u incepe de la un anumit pret, dar in general se considera ca incepe pe la 10000 de coco, desi exista ceasuri premium care costa mai mult de 10000 , cum ar fi rolex deep sea sea dweller sau ceasurile lor din aur, si de asemenea exista ceasuri de lux care costa mai putin de 10000, cum ar fi unele modele de otel de la Jaeger LeCoultre. Lux la 2000 de euro???, ma faci sa rad, acolo abia incepi sa tintesti premium, ABIA. ceasuri mainstream gasesti intre 300 si 3000, iar sub 300 e junk.
    12 9
  • arogantul
    Scorpionul negru
    tu zici ca Breitling este un Bentley al ceasurilor? doar daca a coborat stacheta bentley foarte mult.
    Un echivalent al bentley in lumea ceasurilor ar fi Blancpain.
    11 9
  • @arogantul
    Unde scrie ce spui tu ? Toate site-urile si toti vorbesc despre Breitling ca fiind parte din categoria luxury watches. Deci.....
    8 11
  • https://www.thewatchgallery.com/brands/breitling/breitling-for-bentley/where/price_band-over_20000
    Arogantule, las-o balta .Breitling, low premium?
    7 7
  • arogantul
    Kotegaeshi
    ok, de acord au un model de ceas care este foarte scump, nu neaga nimeni asta, dar hai sa va explic printr-o paralela pe care o poate intelege oricine
    VW nu este premium, dar face Phaeton care este premium, cu toate astea, un model nu transforma tot brandul intr-unul premium.
    10 6
  • @arogantul
    Vorbesti de Breitling parca ar fi pe acelasi palier cu o banala marca gen Certina , Seiko, Tissot etc. ! Breitling e lux si punct ! Peste tot pe unde te uiti e in categoria luxury.
    Daca zici ca nu e, atunci da o explicatie de ce e pus si pe Bentley-uri ? Chiar ii crezi idioti pe aia de la Bentley sa puna marci non lux pe ele ? De ce ar face asta ? Mai invata !
    10 6
  • arogantul
    incep sa inteleg de unde vin divergentele de opinie din aceasta discutie, fiecare are alta definitie legat de ce inseamna un ceas de lux.
    cum pt un african care traieste din 2 euro pe zi un rahat de tissot de 700 de euro i se pare un mega lux, asa si unui roman cu 2000 de ron salariu i se pare un lux un breitling de 5000 de euro
    cel mai bine e sa intrebam un luxemburghez care castiga 10000 pe luna, care sunt brandurile de lux. probabil pt el un Jaeger sau un AP nu sunt decat low luxury , iar full luxury sunt Breguet , Blancpain sau Vacheron
    7 5
  • arogantul
    Scorpy, cred ca am fost clar, Breitling e premium, nu e lux
    certina si tissot sunt mainstream
    fossil, invicta etc sunt junk, ca sa dau si exemple de junk
    6 5
  • arogantul
    citeste COMPLET comentariile mele Scorpy inainte sa comentezi aiurea
    am spus ca acest model este peste ce face breitling, este ca phaetonul de VW, deci este un model de lux, dar marca in sine nu e de lux, este doar premium.
    7 5
  • @arogantul
    Am inteles ce vrei sa subliniezi. Dar ai facut iar o afirmatie gresita. O marca nu poate fii catalogata lux sau premium dupa averea sau bugetul pe care il aloca x sau y persoana. Da...pt. un african o petarda de Festina i se pare lux. Pt. un Rothschild un Vacheron Constantin e low cost. Dar asta nu inseamna ca Festina e lux sau V.C e low cost. Ele sunt ce fabrica si carei piete s-au dedicat. De la bun inceput de cand a fost infiintat Breitling, a activat in categoria luxury watches. Tinand cont de preturile la care se vand Breitling-urile si cateva marci de lux cum spui tu, e drept ca pare o diferenta ca dintre fostul Macan al meu de 80 de mii si Bentayga asta care ajunge si la 400 de mii. Bun....sa zic ca la masini e putin altfel....Macan e premium mai mult dar nici nu il poti baga in aceeasi oala cu X3,Q5 etc care sunt doar premium. E un Porsche veritabil si ceva mai special deci intra in categoria premium -luxury sa ii zic asa. Adica nici premium nici lux. Undeva mai mult ca premium. Asa pot fii de acord si cu Breitling sa il incadrez la premium - luxury. O categorie ceva mai sus ca premium si mai jos ca lux. Intelegi ? Asa zic eu ca e ok si corect.
    11 2
  • babacloanta
    @ scorpion. Deja ne-ai spus ca ai avut un Macan de 80.000 si ai un ceas Breitling Colt de 2000...cu ce altceva te mai lauzi?
    9 5
  • voi nu va kkati de foame si vorbiti de ceasuri de zeci (sute) de mii de euro ! saraciilor !
    4 8
  • @aro, ce ar fi sa-ti tragi si tu un ceas breitling de duzina,asa cum ii zici tu.Pune mana si citeste-le istoria.
    5 6
  • arogantul
    Scorpy, cred ca am ajuns la un numitor comun, doar ca eu tot nu as baga Breitling la linia dintre premium si luxury, acest loc il merita rolex, nici macar Omega nu as baga la categoria luxury, cu atat mai putin breitling.

    @ koteg, cand ai Omega si JLC t-i se rupe de breitling, iar urmatorul ceas pe lista de achizitii este un amarat de BP fifty phatoms chrono,
    tu ramai la breitling, luxury marketing watch
    5 7
  • Scrooge
    @scorpionul.negru......Te rog frumos, pentru mine, poti sa detaliezi expresia "E cea mai importanta firma de ceasuri din domeniul aviatiei". Sunt foarte curios de raspuns.
    5 5
  • @Scrooge
    Ce e asa greu de inteles ? Nu am timp sa iti explic dar iti pot lasa un link sa te lamuresti. Citeste !!!

    http://www.chronotime.ro/brands/breitling

    @arogantul
    Am avut si Omega si nu am fost multumit de el. Total dezamagit. Ramanea enorm de mult in urma. L-am dus la cel mai bun ceasornicar din tara sa il stabilizeze cu un reglaj mai bun + -. Degeaba. Asa era el. Pt. mine Omega ca marca e sub Breitling de si oficial e tot premium cum spui tu. Raman la parerea mea ca Breitling e premium - luxury 100%. Merita asta !
    9 5
  • @babacloanta
    Nu e o lauda....ai inteles gresit. Si sa fie lauda ... ce ? Iti e ciuda ca tu nu ai cu ce ?
    9 4
  • babacloanta
    @scorpy.
    "De avut am, de vrut vreu, de putut pot dar nu inteleg de ce atata graba". Poate stii bancul. Imi parea ca parca prea vrei sa -ti etalezi "avutiile".
    2 4
  • @babacloanta
    Iti pare prost !
    5 2
  • Arogantule, noi, nu cumva ne-am mai contrat pe vremuri? Parca tin minte ca era unul care se lauda cu colectia lui de ceasuri de lux. Si spunea ca neam de neamul meu nu va avea macar un ceas ca al tau?
    Stii care este diferenta intre tine si scorpion? Sau ,scorpionule, stii care este diferentza intre tine si arogant?
    1 8
  • @Kotegaeshi
    Nu....nu stiu. Luimineaza-ma !
    8 0
  • @Kotegaeshi
    scz Lumineaza-ma !
    9 0
  • arogantul
    Kote, e prima oara cand discut despre ceasuri pe acest site, si poate una din putinele dati cand discut despre ceasuri pe internet in general, deci cu siguranta nu cu mine
    asa ca nu imi pune vorbe in gura ca te trimit undeva.
    5 4
  • arogaga, din curiozitate! Unde ma trimitzi? Te-am intrebat, daca nu cumva...Asta inseamna ca nu sunt sigur ca tu ai fost atunci. Cu toate ca nu este nici o diferentza in ton. Eu nu -ti pun vorbe in gura. Poate scorpionul pune ceva acolo.
    Scorpion, vrei sa te luminez?Nu am cum. Incearca in noaptea de Inviere, daca vrei lumina? Totusi,raspunsul este :nici una!
    Chiar nu avetzi pe nimeni altcineva, care sa va laude?
    1 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru