Detalii despre Skoda Superb facelift: sedanul va avea modificări estetice minore și sistem plug-in hybrid

de Daniel Popescu
Marti, 18.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Superb va primi anul viitor un facelift cu modificări minore de design, în timp ce din punct de vedere tehnic principala noutate va fi introducerea unei versiuni plug-in hybrid.

Skoda va introduce în cursul anului viitor un facelift pentru Superb, iar sedanul a fost observat acum în timpul unor teste desfășurate pe o autostradă din Cehia. În ciuda unui camuflaj consistent, o serie de elemente de design au putut fi observate.

Cel puțin la prima vedere, Superb va primi doar modificări minore la nivel estetic, în special la nivelul blocurilor optice și a grilei. De asemenea, o serie de îmbunătățiri sunt așteptate la nivelul stopurilor, iar semnătura semnalizării va fi una dinamică, după modelul implementat recent pe noul hatchback Scala.

În acest context, principala noutate pentru Superb facelift va fi reprezentată de introducerea unui sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta urmează să fie împrumutat de la Volkswagen Passat GTE și să fie disponibil cu motor pe benzină de 1.4 litri și 156 de cai putere și un motor electric de 85 kW (116 CP). În total, sistemul plug-in hybrid va oferi 218 cai putere.

De asemenea, sistemul va fi acompaniat de o baterie de 13 kWh care promite o autonomie în modul electric de până la 70 de kilometri, cu circa 20 de kilometri mai mult comparativ cu Passat GTE.

În aceste condiții, cehii se așteaptă ca emisiile de CO2 să fie de aproximativ 31 de grame per kilometru.

Via Auto.cz

Comentarii (2)

  • eu nu inteleg utilitatea acestor sisteme hibrid care in teorie consuma sub 2 litri la suta dar in practica iti ia o galeata si un pic peste ce declara ei. Daca tot faci un hibrid, pune frate si un motor termic efficient care sa justifice achizitia unei astfel de motorizari. De ce trebuie sa aiba peste 180 cai un astfel de ansamblu, cui ii foloseste? Felicit Toyota pentru hibridele lor si mai nou Hyundai/Kia pentru hibridul de 1.6 in ciclu Atkinson care are si varianta plug in pe Ioniq si Niro.
    Ce vedem noi aici e doar o chestiune de marketing, sa arate ca ale noastre sunt cele mai cele...
    19 3
  • Cui i-ar "folosi"? Intrebarea asta nu are nicio noima. Folosind rationamentul asta, cui i-ar folosi Superbul? Turism de 5m cu prea mult spatiu interior. Cui i-ar folosi Mazda6? Turism de 5m cu prea putin spatiu interior pentru dimensiunea exterioara. Cui i-ar folosi orice altceva decat cel mai ieftin Logan? Cui i-ar folosi un cuptor electric care se incalzeste la 300 gr C? Si tot asa.

    In oras mergi in mod electric, nu poluezi si nu consumi benzina (la un motor turbo consumul de carburant in oras este maricel) iar in afara orasului ai o dinamica decenta cu un consum decent.
    Singura "problema" reala este dpmdv pretul - trebuie facute niste calcule pentru rentabilitate vs celelalte motorizari. Evident daca este o achizitie emotionala nu mai faci niciun calcul si o cumperi pentru ca e cool sau orice alt motiv ai.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru