Dispare varianta decapotabilă? Volkswagen Golf 7 facelift va fi disponibil în mai puţine versiuni

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că Golf 7 facelift va fi oferit în mai puţine versiuni, iar varianta cabrio are cele mai mari şanse să fie eliminată din gamă.

Volkswagen a confirmat recent că va lansa un facelift pentru Golf 7 în prima parte a lunii noiembrie, iar în această săptămână au apărut o serie de informaţii cu privire la motorizări şi tehnologie.

Ultimele detalii vin acum chiar din partea şefului Herbert Diess, care a dezvăluit că noul model va fi disponibil în mai puţine variante. În prezent, Golf este disponibil în versiuni hatch, break, cabrio, Alltrack şi Sportsvan (SV), însă la începutul acestei luni Volkswagen a încetat producţia variantei decapotabile pentru a face loc unei producţii mărite pentru Tiguan. Prin urmare, este de aşteptat ca Golf 7 facelift să nu aibă şi variantă cabrio.

"Trebuie să simplificăm oferta de produse pentru următorul Golf şi să avem mai puţine variante, pentru că trebuie să luăm mai multe măsuri pentru eficientizarea costurilor în cadrul companiei. Trebuie să fim mai sprinteni şi mai inovatori, iar acesta este unul dintre exemple", afirmă Diess.

Urmareste Automarket
Pentru moment, ştim că Golf 7 facelift va primi la interior display-ul Virtual Cockpit de 12.5 inch care este împrumutat de pe Passat şi înlocuieşte ceasurile clasice de bord, dar şi un ecran central de top cu diagonală de 9.5 inch.
Din punct de vedere al motorizărilor, sunt aşteptate motoare 1.0 Turbo care vor înlocui actualele unităţi 1.2 TSI şi versiuni îmbunătăţite ale cunoscutelor motoare pe benzină de 1.4 litri turbo.

Reducerea numărului de variante are loc ca parte a strategiei Volkswagen de a reduce costurile ca urmare a cheltuielilor de peste 15 miliarde de dolari pe care le are numai în Statele Unite din cauza scandalului Dieselgate. În plus, grupul german a decis să aloce o investiţie de circa 1.7 miliarde de euro pentru dezvoltarea de maşini electrice pe noua platforma MEB, pe baza căreia a fost dezvoltat şi conceptul Volkswagen ID.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru