Flower Power electric: conceptul unui nou VW Microbus va fi prezentat în această săptămână

de Mircea Meşter
Luni, 04.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen amestecă trecutul și viitorul într-un concept care va ieși în fața publicului în această săptămână la Las Vegas. Numele său este Budd-e și amintește de legendarul Bulli.

Volkswagen încearcă să facă uitat anul de grație 2015, în care compania s-a zdruncinat serios în urma scandalului emisiilor poreclit în presa britanică Dieselgate. Iar primul pas spre "noul Volkswagen" este cel făcut la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, acolo unde marca germană va expune o versiune electrică de pre-serie a urmașului celebrului VW Type 2, mașina care a reprezentat unul dintre simbolurile Flower Power în anii '50-'70 și care a primit numeroase porecle, de la Bulli la Microbus.

Conceptul fusese anunțat încă de anul trecut printr-o serie de teasere, însă pe atunci existau puține informații legate de mașină. De această dată, aflăm că numele prototipului care va vedea lumina zilei în această săptămână în Las Vegas este Budd-e, o variațiune a poreclei modelului original. 

Pregătit de producția de serie în 2017 la fabrica Volkswagen din Puebla, Mexic, modelul electric bazat pe acest concept vine cu un sistem de propulsie 100% electric despre care nu se cunosc încă detalii oficiale, dar care va permite, conform unor surse din interiorul companiei, o autonomie maximă de 400-500 de kilometri. Vor exista și versiuni convenționale ale modelului, britanicii de la Autocar mizând pe o gamă de motoare cu patru cilindri care va oferi atât opțiuni diesel, cât și benzină turbo.

Design asemănător cu cel al originalului

VW Type 2 a fost lansat oficial pe piață în 1949.
A fost al doilea model VW după Beetle (Type 1).

Modelul de serie, care va fi mai mic în dimensiuni decât actualul Multivan, va miza pe aceleași atuuri care au făcut istorie odată cu lansarea modelului din anii '60, urmând să împrumute o serie de elemente estetice de la acesta. Printre aceste se numără, spun surse din interiorul VW citate de Autocar, profilul pătrățos și zona frontală cu o lungime redusă. 

Foarte interesantă este alegerea contextului în care va fi lansat noul concept. Volkswagen a mizat un eveniment dedicat zonei de electronice și IT și a lăsat pe plan secund cel mai mare eveniment auto al începutului de an, Salonul Auto de la Detroit, care se va deschide la câteva zile distanță. Totuși, oficialii Volkswagen susțin că alegerea a fost făcută înainte de izbucnirea scandalului Dieselgate. "Publicul CES Las Vegas va fi interesat de aceată viziune și curios de planurile dedicate unui nou tip de mașină sustenabilă", spune Gary Shapiro, președintele companiei care organizează CES Las Vegas.

Pe lângă conceptul în sine, VW va prezenta pe noul Budd-e și propria viziune legată de sistemele la nivelul conectivității și de cele de asistență la rulare.

"Conceptul va ilustra schimbările majore prin care mașina e pregătită se treacă în următorii ani", afirmă oficialii Volkswagen.

via Autocar

Comentarii (2)

  • Ce titluri de can-can folositi in ultima vreme...
    3 3
  • ptr hipioti bulli reprezenta libertatea de miscare . modelul nou impune restrictii fiind inca legat de cordonul ombilical
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru