Germania a devenit cea mai mare piață europeană pentru mașinile electrice și hibrizi plug-in: nemții au detronat Norvegia pentru prima dată

de Petre Barac
Luni, 07.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania a devenit cea mai mare piață pentru mașinile electrice și hibrizi plug-in din Europa. Vânzările din primul trimestru au crescut cu 70% la 17.574 de unități, iar nemții au depășit în premieră Norvegia, liderul tradițional la acest capitol.

Declinul diesel este tot mai pronunțat în unele țări europene, iar rezultatele vânzărilor de pe primul trimestru vin să confirme acest trend.

Poate cei mai înfocați suporteri ai motoarelor diesel, nemții arată un interes tot mai mare pentru vehiculele electrice și hibrizii plug-in.

În primele trei luni din 2018, în Germania au fost vândute 17.574 de mașini “electrificate”, o creștere de 70% față de anul trecut. Cu aceste rezultate, Germania a devenit cea mai mare piață europeană pentru mașinile electrice și hibrizii plug-in, depășind Norvegia în premieră.

La nivel european, vânzările de mașini electrice au crescut cu 35%, în timp ce hibrizii plug-in au avut o ascensiune de 47%. La polul opus, dieselul a scăzut cu 17% în Europa, pe primele trei luni ale anului.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • pai nu este foarte greu,

    populatie Norvegia 5.2 mil, Germania 82.7
    20 0
  • Edikkk
    Mi-a plăcut ştire privind autobuzele electrice din China (peste 9000 bucăţi livrate în fiecare lună, nouă mii) care au influenţat la nivel mondial foarte puţin, dar totuşi sesizabil cererea mondială de petrol (diesel in cele din urmă) !!!

    În plus, tehnologia pentru a încarca rapid există. În Elveţia au lansat autobuze care fac aeroport diverse zone oraş cu încărcare în 20 secunde în anumite staţii de autobuz !!!

    https://youtu.be/vesUKDTBJYk


    http://new.abb.com/grid/technology/tosa
    4 1
  • Edikkk
    Cu alte cuvinte în 5 ani de zile vor urma lucruri foarte interesante pentru piaţa petrolului (în scădere)

    În plus este o companie de comerţ care au supermarketuri care vor fi dotate (şi în România) cu parcare acoperită cu panouri solare şi prize de încărcare maşini electrice în parcare, cât timp faci cumpărături.
    În plus tatonează să intre şi în SUA !!
    3 0
  • Rudolf D.
    Chiar daca sunt fan Diesel, nu pot sa nu recunosc ca solutia pentru marile orase e masina electrica. Din pacate in Romania acest lucru e inaplicabil datorita oraselor foarte dense, concentrate unde in marile cartiere de blocuri nu mai sunt locuri de parcare disponibile pentru a 2-a masina electrica de oras. Iar transportul in comun nu e intotdeauna o alternativa comoda. In schimb in Germania o naveta la servici se poate face usor cu un Smart electric de exemplu.
    7 1
  • zamaraii
    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/orasul-din-romania-in-care-vor-circula-autobuze-electrice-din-aceasta-luna.html

    Si la cluj sunt autobuze electrice cu incarcare rapida, 6 minute parca!
    Sunt achizitionate 30 si parca vor mai suplimenta in curand...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru