Hyundai i30N este doar începutul: coreenii vor lansa încă două modele de performanţă în gama N, însă SUV-urile mai au de aşteptat

de Daniel Popescu
Marti, 07.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai intenţionează să lanseze încă două modele de performanţă din gama N, care vor sosi după lansarea lui i30N, programată pentru 2017. Niciunul dintre ele nu va fi SUV.

Hyundai a revenit în 2014 în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) cu scopul de a transfera o parte din tehnologie pe modelele de serie, iar în acest scop a creat divizia de performanţă N.

Până în prezent, constructorul sud-coreean a anunţat doar un model în această gamă, Hyundai i30N, care urmează să fie disponibil spre finalul anului 2017. Producătorul îşi face însă deja planurile pentru încă două modele din această gamă, dintre care primul va sosi la o distanţă de 6 luni de i30N. Cel mai probabil, ambele vor utiliza tot motorul turbo de 2.0 litri disponibil pe i30N care furnizează circa 250 CP.

Pentru moment nu este clar care vor fi modelele care vor primi versiunea de performanţă, dar cert este că nu va fi vorba despre SUV-uri.

Urmareste Automarket
"Avem SUV-uri care aproape plâng pentru a le face mai rapide, dar nu ne concentrăm încă pe asta.
Pentru început este vorba doar despre plăcerea de a conduce şi, desigur, despre sedanuri, hatch-uri şi modele coupe care au o bază de plecare mai bună pentru asta"
, a explicat Albert Biermann, şeful diviziei Hyundai N.

O altă posibilitate este că Hyundai să lanseze o versiune de performanţă şi mai puternică, în stilul unui Ford Focus RS, însă coreenii sunt încă departe de o decizie finală în acest sens.

"Dacă venim cu o versiune de performanţă la cel mai înalt nivel ar putea fi prea devreme pentru clienţii şi dealerii noştri. Dar pot să anticipez că în viitor vom face o maşină de înaltă performanţă în segmentul C. Şi apoi, desigur, am avea nevoie de tracţiune integrală", a adăugat Biermann.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • someone
    si iata care sant modelele din declaratiile oficiale: hatch = i30, sedan = noua elantra , coupe = genesis
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru