Jaguar F-Type primeşte o cutie manuală şi promite tracţiune integrală

de Bogdan Mirică
Joi, 20.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a prezentat cu ocazia Salonului de la Los Angeles primele versiuni echipate cu transmisie manuală ale actualului F-Type. Cutiile vor avea şase trepte şi vor fi produse de ZF.

Jaguar extinde gama actualului F-Type cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. Constructorul britanic va oferi, în premieră, o cutie manuală cu şase rapoarte pentru modelul său sportiv, adresându-se astfel puriştilor aflaţi în căutarea unui coupe sau roadster cu atitudine brutală.

Cutie manuală cu şase trepte şi tracţiune integrală

Transmisia manuală a fost concepută de ZF şi vine cu o carcasă din aluminiu pentru a reduce masa totală a maşinii. Clienţii vor putea alterna cele şase trepte după bunul plac doar în cazul versiunilor de 340 şi 380 de cai putere ale actualului F-Type.

Britanicii nu au oferit detalii despre performanţele cutiei manuale alături de motorul V6 de 3.0 litri, însă acestea ar putea fi ceva mai slabe decât în cazul versiunilor echipate cu transmisie automată.

Jaguar F-Type cu transmisie manuală se va adresa puriştilor.

Odată cu introducerea noii cutii de viteze, Jaguar a anunţat şi că va oferi standard tracţiune integrală pentru versiunile de performanţă F-Type R Coupe şi Cabrio, dar opţional pentru versiunile F-Type S Coupe şi Convertible, echipate cu motorul V6 de 380 de cai putere.

Echipamente noi pentru F-Type

Esential 380 de cai putere dezvoltă cea mai puternică versiune a modelului F-Type, care va putea fi comandată cu o transmisie manuală.
Începând cu anul viitor, Jaguar va înlocui şi direcţia hidraulică cu una electrică, gata să influenţeze pozitiv consumul de carburant. Gama de echipamente se va lărgi şi ea de anul viitor, cu sistem audio Meridian de 770W, cu radio SiriusXM Satelitte, cu acces fără cheie, cu scaune electrice reglabile în 14 direcţii, cu acoperiş panoramic, cu un portbagaj acţionat electric pentru R Coupe, cu un acoperiş panoramic oferit în standard pentru toţi clienţii lui F-Type Coupe, cu mod de selectare a sunetului evacuării pentru F-Type S Coupe şi cu un volan sportiv. 

Comentarii (2)

  • Suleyman Cunoscatoru
    De ce toti constructorii ignora aceasta reteta sfanta ? Motor de peste 3.000 + cutie manuala = placerea de a conduce.
    6 1
  • Pentru ca e mai rapida cutia automata Suleymane ... de-aia ! Si mult mai confortabila , te ajuta sa petreci mai mult timp cu tine , sotia , iubita ,copiii samd - si consuma si mai putin !

    Dar uneori se gandesc sa puna si manuala pentru aia care vor sa mestece ca idiotii preponderent prin oras .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru