Jaguar renunță la forma ovală pentru grila radiatorului

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 08.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actualul Jaguar XK este ultimul model care va mai folosi grila radiatorului de formă ovală. Toate modelele viitoare vor afișa o grilă trapezoidală.

Urmareste Automarket
Ian Callum, șeful departamentului de design Jaguar, a confirmat faptul că faimoasa grila ovală specifică modelelor Jaguar va fi înlocuită. Actualul model Jaguar XK este ultimul care va aborda acest tip de grilă. Toate modelele viitoare vor aborda o grilă trapeziodală în stilul celor văzute deja pe modele ca F-Type sau viitorul SUV C-X17.

Callum a mai declarat pentru ziariștii britanici de la Autocar că Jaguar va studia rolul modelului XK în gamă.

Sosirea modelului F-Type pune presiune pe XK, iar rolul coupe-ului mare va fi reevaluat. Cel mai probabil viitorul XK va deveni un model mai mare și mai luxos pătrunzând în zona modelelor GT în timp ce Jaguar F-Type va rămâne coupe-ul sportiv din gamă.

Ian Callum a vrut inițial să pună grila ovală și pe actualul model F-Type, dar s-a răzgândit pentru că a vrut ca acest model să marcheze o schimbare în filosofia mărcii britanice. 

Via Autocar

Comentarii (6)

  • Cea mai mare greseala !!! Isi pierde identitatea....
    7 16
  • E o simpla grila fratilor , hai totusi sa nu mai fim asa "vintage"... vremurile se schimba repede . Daca ne uitam la C-X17 nu e extraordinar de mare diferenta.Pana la urma , cum am mai spus e o modificare minora .. nu-i pun grila de Grand Cherokee T_T !
    19 4
  • Nu mi se parea ca este nevoie de o schimbare in ceea ce priveste grila de la xk.totusi sunt curios cum va arata noul model.sa nu uitam ca aceasta grila a detinut-o jaguarul e type,xj220...
    6 1
  • I trust them! :)
    6 2
  • nu e prima data cand renunta la grila ovala. Si daca mi-ar cere cineva parerea i-as zice ca modelele fara oval au aratat poate mai bine. XJR e unul dintre preferati.
    5 1
  • Grila asta ar fi aratat ca (tin gura-nchisa) pe F-Type!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru