Jeep se gândește la un “frate” mai mic pentru Renegade: răspuns la cererea pentru SUV-uri compacte

de Petre Barac
Joi, 25.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep analizează “cu mare atenție” posibilitatea dezvoltării unui nou SUV în gama sa, mai mic decât modelul Renegade, a declarat șeful companiei, Mike Manley.

Apetitul în creștere al clienților pentru segmentul SUV-urilor i-a determinat pe cei de la Jeep să ia în calcul extinderea gamei cu un nou model.

Viitorul “baby Jeep” ar urma să se adreseze clienților din Europa și din alte piețe cu cerere pentru SUV-uri mai mici, dar nu și SUA, după cum a explicat Mike Manley, șeful Jeep.

Potrivit publicației Autonews Europe, acest proiect al grupului Fiat-Chrysler a fost amânat de mai multe ori. Producția noului SUV Jeep a fost programată inițial pentru începutul lui 2017, la fabrica din Pomigliano (Italia). Acolo este construit și modelul Fiat Panda, a cărui producție va fi mutată din Italia în Polonia.

Dacă va fi construit, fratele mai mic al lui Renegade va deveni cel mai ieftin SUV Jeep. Decizia finală este așteptată să fie luată în luna iunie, când grupul Fiat-Chrysler își va prezenta planul pe următorii 4 ani.

Vânzările globale ale celor de la Jeep au fost sub așteptări în 2017, înregistrând o scădere ușoară, iar rezultatul pune în pericol ținta constructorului care vrea să livreze 2 milioane de unități în acest an.

Via Autonews

Comentarii (2)

  • Cu siguranță în viitorul apropiat constructorii auto vor oferi miniSUV-uri și este posibil ca acest segment să aibă o clientelă semnificativă.
    0 1
  • Jeepiţe
    Eu vreo o "soră", mai aplecată nevoilor mele...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru