Kia Novo Concept prefigurează noul limbaj de design al mărcii

de Sebastian Toma
Joi, 02.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a prezentat la Salonul Auto de la Seoul noul său concept - Novo. Acesta prefigurează aspectul viitoarelor modele de serie ale mărcii asiatice.

Kia Novo este cel mai recent al concept al mărcii din Coreea de Sud şi a fost prezentat la salonul auto de casă al mărcii,în Seoul. Conceptul are o caroserie cu patru portiere, descrisă sub titulatura de fastback, care îmbină linii de coupe, de hatchback şi de berlină şi prezintă viitorul limbaj de design al mărcii. Acest concept este creaţia echipei condusă de Peter Schreyer, şeful departamentului de design al companiei coreene, responsabil de grila frontală ”tiger nose”, aşa cum o descrie cel care a desenat-o. Dacă privim doar grila frontală a conceptului, nu remarcăm o diferenţă majoră faţă de alte modele recente de la Kia, dar liniile prezente pe profilul caroseriei ne arată ideile echipei de design pentru viitoarele creaţii ale mărcii.

Printre noutăţile aduse la nivel stilistic de acest concept se numără consolele scurte, grila frontală mai lată şi blocurile optice cu laser. Bosajele roţilor sunt mai generoase, la fel cum este cazul pragurilor laterale umflate.

Portierele spate au deschidere inversă şi mânere care se retrag în caroserie atunci când nu sunt folosite. Posteriorul prezintă blocuri optice legate între ele cu o bandă subţire şi o bară de protecţie angulară cu două ţevi de evacuare cu finisaj cromat.

Urmareste Automarket
Interiorul lui Kia Novo Concepteste minimalist şi pare să adopte o idee cât mai simplă, cu foarte puţine butoane şi comenzi.
Fiind vorba despre un concept, coreenii şi-au permis să sară calul şi au adăugat un bord cu holograme 3D şi o suprafaţă tactilă de comandă pentru a interacţiona cu meniul unităţii multimedia. Respectiva suprafaţă are şi scanner de amprentă şi poate să identifice şoferul în baza acesteia şi să aplice setările folosite anterior de el. La nivel tehnic, conceptul prezintă o motorizare 1.6 turbo care angrenează roţile din faţă prin intermediul unei transmisii cu două ambreiaje şi şapte trepte. Kia nu pregăteşte o variantă de serie a acestui concept şi niciun model derivat direct din el, cu toate că liniile sale ar putea ajunge în producţie într-o formă sau alta.

Via Kia

Comentarii (4)

  • Prea mult Audi la exterior :)
    4 12
  • Asta e tot de 1 aprilie?

    Au fost atat de multe incat nu stiu pe care sa le iau de bune...
    12 2
  • Imi place spatele. Aduce putin a "muscle car".
    5 2
  • Marius
    Pot sa spun un singur lucru. Superba!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru