Lamborghini şi Ferrari pot răsufla uşuraţi: supercarul Porsche 960, amânat un deceniu din cauza Dieselgate

de Daniel Popescu
Vineri, 02.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a decis să amâne cu un deceniu lansarea supercarului cunoscut drept Project 960, considerat un rival pentru Lamborghini Huracan şi Ferrari 488 GTB, ca urmare a scandalului Dieselgate.

Urmareste Automarket
Cu patru ani în urmă apăreau primele informaţii despre intenţia celor de la Porsche de a lansa un supercar cunoscut la vremea respectivă drept Project 960.

Programat pentru lansare undeva în cursul anului 2017, supercarul era considerat un rival de temut pentru modele precum Lamborghini Huracan, Ferrari 488 GTB sau McLaren 650S şi ar fi urmat să aibă un motor cu 8 cilindri care să furnizeze aproximativ 650 de cai putere.

Totuşi, toţi aceşti constructori pot răsufla acum uşuraţi. Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Automotive News, Porsche a decis să amâne cu un deceniu, pentru anul 2026, lansarea noului supercar. Pentru moment, informaţiile nu au fost confirmate de oficialii Porsche, însă dacă se vor adeveri înseamnă că Porsche va avea în continuare o "gaură" între modelele sale din seria 911 şi exclusivistul 918 Spyder (foto).

Urmareste Automarket
Deloc surprinzător, decizia are legătură cu programul de reducere a costurilor pe care îl va aplica Grupul Volkswagen ca urmare a scandalului Dieselgate.
Planurile vizează acum investiţii masive în dezvoltarea unor modele electrice şi reducerea semnificativă a resurselor alocate anterior pentru programe precum supercarul Porsche 960.

De altfel, constructorul german îşi concentrează acum toate eforturile pe dezvoltarea lui Mission E, primul model electric al mărcii, care va avea 600 CP, o autonomie de 500 de kilometri şi va fi lansată în 2019 ca parte a unui program de investiţii de 1 miliard de euro.

Via Leftlane News

Comentarii (1)

  • LOL, ce titlu de bășcălie ieftină. Ce să zic, mă simt amuzat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru