Lexus NX, rivalul lui Audi Q5, a intrat oficial în producţie şi are deja 6500 de comenzi

de Bogdan Mirică
Luni, 11.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a anunţat că a demarat producţia SUV-ului de segment compact NX, pregătit să se dueleze cu modele populare ca Audi Q5 şi BMW X3. Noul Lexus NX a primit deja 6500 de comenzi ferme.

Prezentat ca un rival direct pentru Audi Q5 şi BMW X3, noul Lexus NX marchează debutul oficial al japonezilor în segmentul SUV-urilor compacte.

Cu un design curajos, care s-a mai cuminţit totuşi în versiunea de serie, comparativ cu primul concept, Lexus NX va lua cu asalt piaţa din Europa şi din Statele Unite spre sfârşitul acestui an.

Pentru a trimite la timp primele exemplare ale SUV-ului către pieţele amintite mai sus, Lexus a demarat deja producţia lui NX la fabrica sa din Miyata, Japonia. În acelaşi timp, la amplasamentul Toyota din Kyushu, a început asamblarea primului motor supraalimentat din istoria Lexus.

Esential 6500 de comenzi a primit deja Lexus NX.
Acesta este un agregat cu patru cilindri, de 2.0 litri, capabil să dezvolte 235 de cai putere şi un cuplu motor de 349 de Nm. El se va regăsi sub indicativul NX200t în gama crossover-ului. De asemenea, debutul său este aşteptat pe mai multe modele ale constructorului japonez.

Chiar dacă în Europa şi în Statele Unite va ajunge spre sfârşitul acestui an, Lexus NX se bucură deja de o popularitate mare în ţara natală.

Japonezii au primit bine noua propunere Lexus şi au plasat deja 6500 de comenzi ferme, chiar înainte ca producţia să debuteze. După cum recunosc şi oficialii, este cu mult peste ceea ce fusese prognozat iniţial.

Comentarii (1)

  • Cel mai frumos SUV !
    15 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru