Versiune de performanță pentru Lexus LBX: motor preluat de la GR Corolla

de Tiberiu Safta
Vineri, 12.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a prezentat noul LBX Morizo RR, versiunea de performanță a crossover-ului japonez. Noul model este în stadiul de concept, iar sub capotă se regăsește un motor de 305 cai putere preluat de la GR Corolla.

Cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo, Lexus a dezvăluit o versiune de performanță pentru crossover-ul său de dimensiuni mici, LBX. Noua versiune, care este în stadiu de concept, se numește LBX Morizo RR și este botezată după porecla lui Akio Toyoda, șeful grupului nipon.

Astfel, noul crossover de performanță primește acum un motor de 1.6 litri turbo care dezvoltă 305 cai putere și un cuplu de 400 Nm. Dacă numerele par cunoscute, află că motorul de sub capota lui LBX Morizo RR este preluat de la GR Corolla, versiunea hot-hatch a compactei japoneze. Mai mult, noul crossover de performanță primește și o cutie automată cu 8 trepte, prezentă și la noua Toyota GR Yaris facelift, precum și tracțiune integrală.

Alături de motorul mai puternic și cutia de viteze nouă, conceptul Lexus LBX de performanță primește o caroserie cu un design mai agresiv și cu accente galbene. Tot la exterior vedem și jante noi de 19 inch, iar garda la sol este mai joasă mulțumită unei suspensii noi cu brațe MacPherson în față și brațe duble în spate.

La final, conceptul primește și frâne pe disc pentru toate roțile.

Deocamdată, Lexus nu a confirmat dacă noul concept de performanță al lui LBX va fi transformat în model de serie.

via Lexus

Comentarii (1)

  • https://youtu.be/FRiHvA20WtY

    Airbus A380
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru