Salonul Auto de la Frankfurt 2013

Lexus LF-NX Concept anticipează un rival pentru Audi Q5 şi BMW X3

Publicat Miercuri, 04.09.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 18
Lexus LF-NX Concept anticipează un rival pentru Audi Q5 şi BMW X3 - Poza 1
Lexus LF-NX Concept anticipează un rival pentru Audi Q5 şi BMW X3 - Poza 2
Lexus LF-NX Concept anticipează un rival pentru Audi Q5 şi BMW X3 - Poza 2
Lexus LF-NX Concept anticipează un rival pentru Audi Q5 şi BMW X3 - Poza 2
Lexus LF-NX Concept anticipează un rival pentru Audi Q5 şi BMW X3 - Poza 2
Lexus LF-NX Concept anticipează un rival pentru Audi Q5 şi BMW X3 - Poza 2
Lexus LF-NX Concept anticipează un rival pentru Audi Q5 şi BMW X3 - Poza 2
Lexus prezintă la Frankfurt conceptul LF-NX, un prototip futurist a ceea ce vom vedea din partea japonezilor în segmentul crossover-elor compacte.

Lexus a dezvăluit astăzi conceptul LF-NX, cu doar câteva zile înainte de expunerea sa oficială în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Prototipul propune o abordare extrem de angulară a segmentului crossover-elor compacte premium şi visează la o materializare rapidă pentru a se putea bate cu modele ca Audi Q5 şi BMW X3.

Din punct de vedere estetic, conceptul LF-NX este o provocare vizuală pentru toţi cei obişnuiţi cu liniile mai cuminţi ale constructorului japonez. Cu toate acestea, grila, marcă estetică a brandului, a fost păstrată, bineînţeles cu condiţia de a fi supradimensionată. Blocurile optice preiau ideea de design angular şi par puţin subdimensionate dacă ne raportăm la proporţiile generale.

Partea frontală nu mai lasă loc de prize de aer pentru spoiler, grila ocupând locul central, flancată de lumini LED diurne individuale. Posteriorul nu se îndepărtează de la filosofia generală şi vine cu un design la fel de colţuros, conturat de praguri laterale noi.

Sinonimia se păstrează şi în spate, unde stopurile au formă de bumerang, tehnologie LED şi fac pereche cu un hayon dominat de aceleaşi linii.

Totul este învăluit într-o culoare Brushed Metal Silver, la fel de provocatoare. Singurul element mai cuminte par a fi jantele de 20 de inch, cu finisaj uşor cromat.

Urmareste Automarket
Interiorul propune o planşă de bord orientată către şofer, un habitaclu zugrăvit în culoarea gri şi mai multe elemente de contrast: piele galbenă şi instrumente de bord albastre.

Despre ceea ce vom găsi sub capotă nu există informaţii, însă Toyota ne promite că vom vedea un tren de propulsie hibrid, cunoscut deja publicului, dar revizuit pentru ceva mai multă putere.


Comentarii (18)

  • Mai urita ca Vigor
    18 10
  • Ivanof
    Din punct de vedere estetic va spulbera banalele q5 si X3, iar ca fiabilitate not comment.
    16 23
  • E greseala mea ca am privit pozele...sper sa mai pot dormi la noapte.
    28 7
  • ce tare am ras la comtariile voastre, va multumesc :)
    16 2
  • se pare ca cineva a editat comentariile, nu mai sunt asa de amuzante acum :(
    6 2
  • razvanis
    Uite cum am reusit sa zambesc intr-o zi urata.
    Minunat .
    16 1
  • razvanis
    Zici ca-i dauna totala :)
    25 5
  • Wow. Seamana cu o nava spatiala . Bineinteles, n-ai sa vezi o mamica sau o persoana trecuta de 45 de ani in asa ceva ci probabil persoanele de sex masculin cu varsta cuprinsa intre 20-40 de ani.
    6 7
  • inexorabil
    Da, dragii mei colegi, pare hidoasa (si fara nicio logica aerodinamica)...sau mai degraba o fortare a limitelor acceptabile ale imaginatiei care se vrea prolifica --- ca sa incerc un diagnostic in termeni mai ingaduitori. Dar...ce vreti? Oamenii se straduiesc si ei sa sparga aceasta gheata teribila a neinspiratiei, care se intinde pe decenii...Toyota Group si-a propus sa deseneze chiar frumos, artistic, fascinant, persistent in...mintea privitorilor. Macar intentia sa i-o apreciem. Asa ca nu trebuie sa fim malitiosi, adica sa folosim ca etalon de comparatie muma padurii (Vygor Opera), pe care --- ca sa va marturisesc sincer --- eu am proiectat-o, cand ma durea burta :)
    12 0
  • Alex Radoi
    Casca lui Darth Vader intr-o zi proasta. :) Mi-ar fi fost rusine sa apar cu asa ceva la Frankfurt. Jenant...
    14 7
  • someone
    nu am nimik cu lexus, doar cu designerii acestui concept
    6 3
  • Struto-camila, cu spatele urcat in stilul Logan-ului. Asta aduce un plus la nivelul spatiului pentru cap, dar minusuri pentru Design si aerodinamica...
    1 7
  • In conceptia armurierilor europeni, nici formele sabiilor japoneze nu erau frumoase. Erau insa mortale. Mie imi place asa, cu muchii ascutite si cu un design care iese din tipare. Desigur, arata socant avand in vedere ca in Europa toate masinile din aceeasi clasa arata mai mult sau putin la fel.
    8 5
  • Grotesc si respingator! O combinatie de sabii ninja, harpoane, masina de tocat carne si gater de spintecat si sfartecat... eu inteleg ca trebuie sa iesim din tipare, sa surpindem prin ceva diferit, dar SCOPUL unui design este sa te atraga si sa te faca dornic sa te apropii si sa intri la volan... nu sa te indeprtezi de frica sa nu iti ciopartesti degetele.

    Pt. pietoni cel putin este la fel de sigura ca o combina la treierat in lanul de porumb!
    13 5
  • Initial am exclamat WTF!!!... deruland pozele, parca literele din exclamatia mea initiala s-au schimbat in... WOW!!!... desigur, e ceva ALTceva.
    Adevarul e ca e groteasca si... da, nu e tocmai un design imbietor dar... pana la urma si BMW joaca in aceeasi liga, poate in afara de Seria 6. Ca sa nu mai vorbim de muchiile socante de pe un Lamborghini. Eu propun sa ii acordam o sansa si acestui Lexus.
    10 4
  • sunteti multi mascarici pe aici ati sustinut parerea lui chris bangle ...ma rog...direct sau indirect(prin likeuri sau dislikeuri)...iar acum cand iata unii indraznesc ceva mai mult...hop ,stai ca...nu-i bine....in fine personal consider un design revolutionar pe care demult il astept...si in timp ce-l priveam ma gandeam ca ar merge sigla ...lamborghini pe el fara probleme...asa multi ar fi fost in extaz ,dar asa....e.....vader.ca-n politica la noi.un singur lucru nu-mi place.....ca nu va intra in productiu macar 80% din ce pot vedea acum.
    12 7
  • Zboara sau pluteste? e mai mult prototip din punctul meu de vedere,dar nu imi place.De regula japonezii deseneaza suv-uri hidoase,asteptam altceva.Calitate cu siguranta au,dar designurile astea is aiurea rau.
    6 4
  • AndreiRN
    Un design in linia dezvoltata de Cadillac cu ceva exagerari,
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru