Logo nou pentru Mini: design simplificat care combină elemente tradiționale și moderne

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a dezvăluit o schimbare de logo care presupune utilizarea unui design simplificat care combina elemente tradiționale cu unele moderne. Noul logo va fi prezent pe toate modelele mărcii din martie 2018.

Actualul logo MINI își încheie "cariera" după aproape 20 de ani de la lansarea din 2001. Brandul britanic deținut de Grupul BMW a anunțat că va introduce un nou logo pe toate modelele sale începând din luna martie 2018, iar acesta va fi vizibil pe capotă, în spate, în centrul volanului şi pe telecomandă.

Principala noutate este că logo-ul beneficiază acum de un design simplificat, cunoscut sub numele de "flat design" și introdus inițial de Apple pe sistemul de operare iOS pentru smartphone-ul iPhone. Acest tip de design s-a extins ulterior în numeroase industrii datorită simplității și a ușurinței cu care este identificat. Practic, designerii au eliminat umbrele și tonurile de gri, iar rezultatul este un logo în care negrul și albul contrastează puternic.

Pe de altă parte, logo-ul păstrează unele elemente tradiționale, cum ar fi semnul clasic Mini și numele mărcii scris cu majuscule, care au fost introduse la jumătatea anilor '90. În plus, întrucât acum este bidimensional, noul logo poate fi aplicat universal, fără constrângeri de ordin tehnic sau estetic.

Via Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru