Mazda dezvăluie planurile pentru viitor: japonezii vor lansa două noi motoare diesel și pe benzină cu șase cilindri pentru sisteme hibride

de Daniel Popescu
Luni, 13.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunțat că va lansa două motoare noi diesel și cu benzină cu șase cilindri pentru sisteme hibride care vor fi implementate pe o nouă arhitectură de mari dimensiuni.

Mazda a publicat recent un amplu raport financiar pentru primul trimestru al anului, în care a oferit o serie de informații cu privire la planurile de viitor.

Constructorul japonez a anunțat astfel că va dezvolta o nouă arhitectură de mari dimensiuni, iar aceasta va beneficia pentru început de două motoare noi.

Ambele unități de propulsie vor avea șase cilindri: unul dintre ele va fi diesel (Skyactiv-D), iar celălalt pe benzină (Skyactiv-X). De asemenea, ambele motoare vor fi utilizate în cadrul unor versiuni hibride, și anume mild-hybrid de 48 de volți sau plug-in hybrid.

În plus, Mazda a precizat în raportul oficial că motoarele vor fi montate longitudinal și vor fi oferite împreună cu sistemul de tracțiune integrală i-Activ.

Pentru moment, constructorul japonez nu a anunțat încă ce modele vor beneficia de noua artitectură și de noile unități de propulsie, însă presa britanică speculează că pe listă ar putea fi viitoarea generație Mazda 6.

Pe lista planurilor anunțate de Mazda se numără și dezvoltarea unui model electric sau îmbunătățirea motoarelor SkyActiv-G și SkyActiv-D cu patru cilindri.

Via Mazda, Auto Express

Comentarii (3)

  • Meteorologogu
    Ma bucur ca mai sunt producatori care se gindesc sa scoata hibrizi diesel-electrici. Probabil o sa implementeze solutia si pe CX 5 si CX 7.
    11 3
  • Excelent! Diesel forever! :D
    4 4
  • mircea badea
    or sa le dea foc la dizaluri..
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru