Mercedes-Benz plănuiește revenirea la motoare cu șase cilindri în linie

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 06.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz pregătește o nouă familie de propulsoare pentru viitoarele modele E-Klasse și SL. Acestea vor folosi arhitectura clasică cu șase cilindri în linie.

Mercedes-Benz pregătește, se pare, revenirea la motoarele cu șase cilindri în linie. Surse din interiorul companiei citate de către publicația australiană Motoring, spun că acest lucru se va întâmpla curând. Noua familie de motoare va fi regăsită sub capota viitoarelor modele din Clasa E și SL, cel mai probabil începând cu anul 2016. 

Noile propulsoare se află acum în faza de dezvoltare și testare. Vor exista atât variante aspirate cât și turbo, marcând astfel revenirea Mercedes la această arhitectură clasică. Mercedes-Benz a renunțat la motoarele cu șase cilindri în linie la sfârșitul anilor '90 când a adoptat propulsoarele cu cilindri în V. De-a lungul timpului și alți constructori tradiționaliști au renunțat la clasicul șase în linie, doar BMW folosind în continuare acest tip de motor. 

Urmareste Automarket
Revenirea celor de la Mercedes la acest tip de motor pare motivată de îmbunătățirea rafinamentului precum și de încercarea de a reduce capacitățiile cilindrice și a îmbunătăți consumul de carburant.
Se pare că noua familie de motoare va avea capacități cilindrice cuprinse între 2.2 și 3.5 litri.
Nu se cunoaște încă faptul dacă Mercedes dezvoltă și motoare diesel cu aceiași configurație a cilindrilor. Noua familie de motoare este înrudită cu noile propulsoare cu patru cilindri folosite de modelele Mercedes-Benz cu tracțiune față: A-Klasse și modelele înrudite. 

Nu este prima dată când apar informații despre această familie de motoare. Primele zvonuri au apărut de la finalul anului 2013, dar mai avem de așteptat pentru a primi confirmarea oficială din partea Mercedes-Benz.

Via worldcarfans

Comentarii (6)

  • mercantil
    si atunci de ce li se tot scot ochii la japo pt. motorizarile de 2,2L?
    9 12
  • Din cate stiu, deja au inceput sa faca motoare cu 6 cilindri in linie la E400, CLS400.

    @ mercantil
    Nici pe Mercedes nu-i lauda nimeni pentru motoarele de 2.2l, mai ales cand rivalii de la BMW si Audi vin cu motoare mai mici si mai performante. Dar, totusi, impozitele nu sunt o problema la fel de mare la o masina de peste 50000, cum sunt la o masina de 20000.
    24 2
  • Suleyman Cunoscatorul
    Eu aveam demult cumparat un C sau un E daca era motor diesel pana in 2000. M-am gandit si la varianta pe benzina dar modelul kompresor consuma foarte mult.
    10 1
  • AndreiRN
    Luna trecuta am luat un S-Klasse pe motorina cu 6 in linie de 3 litri si merge superb.
    Are modificarea pe ulei vegetal cu 2 rezervoare si sitem de incalzire a combustibilului.
    Cu un plin fac peste 1300 km.
    Vopseaua din 2013 de un verde sclipitor mi-a furat ochii.
    0 0
  • @Andrei RN
    daca spui ca l-ai gasit si pe zarnesteanu in spate in portbagaj ca accesoriu gratuit la banii respectivi, atunci incep sa te cred
    chiar are sistem de incalzire a combustibilului? stai o secunda...la compresie, nu? am auzit si eu de asa ceva
    0 8
  • Nu stiu ce va fi cu motoarele in linie, dar se pare ca Mercedes a inclus la ultimele modele un carlig pentru tractarea frustrarii si fixatiilor bolnave ale fanului Renault. Anonim si curajos.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru