Mercedes estimează vânzări sub aşteptări în 2012

de Bogdan Mirică
Vineri, 21.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes şi-a revizuit în scădere ţinta profitului pentru 2012 din cauza evoluţiei slabe pe pieţele din China şi Europa.

După ce Porsche a anunţat că îşi revizuieşte ţinta financiară pentru anul viitor, un alt producător premium îi calcă pe urme. Este vorba chiar despre vecinul de oraş, Mercedes, care priveşte de asemenea neînrezător spre rezultatele financiare ale acestui an.

Într-un interviu recent, Dieter Zetsche, şeful Daimler, a declarat că Mercedes îşi va revizui în scădere aşteptările pentru 2012. Acuzând declinul vânzărilor de pe piaţa europeană şi chineză, Zetsche a precizat că producătorul din Stuttgart ”se pregăteşte pentru o evoluţie slabă a industriei”.

Evoluţia slabă ar putea face referire şi la rezultatele financiare din 2012, care nu s-ar mai putea ridica la nivelul celor de anul trecut. Estimările Mercedes pentru a doua jumătate a anului anunţă un profit mai mic decât cele 2.57 miliarde de euro adunate în primele şase luni ale lui 2012. Această previziune face ca ţinta financiară pentru anul în curs să fie ratată cu 60 de milioane de euro.

Urmareste Automarket
Dieter Zetsche pune evoluţia slabă pe deteriorarea mediului economic european şi pe concurenţa tot mai acerbă de pe piaţa din China.
Mai exact, vânzările de pe piaţa Bătrânului Continent au fost în scădere cu 8.5% în luna august, în vreme ce în China cererea pentru vehiculele de lux de mari dimensiuni se deteriorează.

Pentru a se feri de un eventual impas financiar, Mercedes vrea să implementeze un plan numit ”Fit for Leadership”.

via motorauthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru