Mercedes introduce parcarea automatizată la muzeul său din Stuttgart: mașinile închiriate merg singure în locul de parcare rezervat

de Bogdan Mirică
Vineri, 28.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes și Bosch au automatizat parcarea muzeului constructorului german de automobile. Mașinile închiriate de la muzeu vor putea să își găsească singure locul de parcare.

În vreme ce BMW și Audi vin cu opțiunea de a parca noile limuzine Seria 7 și A8 cu ajutorul cheii, Mercedes gândește și mai departe și oferă celor care vizitează muzeul său din Stuttgart un valet virtual.

Împreună cu germanii de la Bosch, Mercedes a realizat un sistem de parcare automată a mașinilor sale. Cei care vizitează muzeul pot rezerv și o plimbare cu mașină Mercedes printr-o simplă aplicație de telefon.

Punctul de întâlnire este parcarea muzeului, unde mașina vine singură să își preia pasagerii. Returnarea se face la fel de simplu. Cei care au închiriat mașina o pot lăsa într-o zonă specială, de unde mașina pleacă singură către locul său de parcare.

Urmareste Automarket
Tehnologia a devenit posibilă prin asocierea sistemelor de condus autonome ale modelelor Mercedes cu infrastructura parcării gândită de Bosch.
Aceasta din urmă include senzori care comunică cu mașina. Serviciul va fi disponibil în 2018, însă până atunci va fi testat de TUV Rheinland pentru aprobare.

„Ne apropiem de șofatul autonom mai repde decât ne-am fi așteptat. SOluția noastră de parcare fără șofer demonstrează cât de departe a ajuns tehnologia. Parcarea va fi complet automtizată în viitor”, a declarat Michael Haffner, șeful departamentului de rulare automată.

Comentarii (1)

  • In plus, masina stie sa detecteze pietonii din parcare si sa le dea prioritate. Pe bune:)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru