Planurile Audi pentru electrice: conceptul unui SUV mai mic decât e-tron va fi prezentat în martie, iar PB 18 e-tron va avea versiune de serie

de Daniel Popescu
Joi, 10.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat că va prezenta în luna martie conceptul unui SUV electric cu dimensiuni mai mici decât e-tron, în timp ce conceptul PB18 e-tron va primi versiune de serie.

Audi a organizat miercuri seară la Amsterdam un eveniment oficial numit Mission Zero pentru promovarea lansării oficiale a SUV-ului electric e-tron pe această piață. Cu această ocazie, oficialii constructorului german au oferit o serie de detalii despre planurile pe termen scurt ale companiei în privința vehiculelor electrice.

Astfel, Andreas Mindt, designerul de exeterior al Audi, a confirmat că producătorul de la Ingolstadt va prezenta în luna martie la Salonul Auto de la Geneva conceptul unui nou SUV electric.

Conceptul va fi dezvoltat pe platforma modulară MEB (Modular Electric Drive Kit) și va prelua o serie de elemente de design de la e-tron GT, iar din punct de vedere al dimensiunilor va fi mai mic decât e-tron, între Q2 și Q3. Potrivit unor informații neoficiale anterioare, conceptul va primi o versiune de serie în cursul anului 2021.

În cadrul aceluiași eveniment, Bram Schot, noul CEO al Audi, a anunțat că PB18 e-tron, un concept sportiv prezentat în vara anului trecut, va primi de asemenea o versiune de serie, însă nu este clar când va fi lansată aceasta. 

Inspirat din prototipul folosit anterior de Audi în cursa de 24 de ore de la Le Mans, conceptul electric dezvoltă 680 de cai putere și este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în numai 2 secunde.

Gama de modele electrice Audi începe deja să se contureze. SUV-ul Audi e-tron poate fi deja comandat cu livrare în februarie 2019, iar versiunea coupe a acestuia, Audi e-tron Sportback, a fost deja prezentată în stadiu de concept înainte de lansarea versiunii de serie în cursul anului viitor.

De asemenea, Audi a prezentat recent și conceptul lui e-tron GT, o sportivă electrică de 590 CP și cu autonomie de 400 de kilometri percepută drept un rival pentru Tesla Model S.

Acest concept va primi o versiune de serie la sfârșitul anului 2020, înainte ca startul livrărilor să aibă loc în prima parte a anului 2021, simultan cu cele pentru noul SUV electric al cărui nume nu a fost încă dezvăluit.

Via Autoweek (1), Autoweek (2)

Comentarii (2)

  • audi "lanseaza" al 4-lea model electric in conditiile in care nu a livrat nici macar o masina electrica pana acum :)
    5 0
  • serios vorbind....si cand or a inceapa sa lanseze pe bune la interval de cateva luni atunci sa te tii.

    prevad ca Tesla o va lua lejer in manutza (mai ales in Eu), punctul lor slab fiind lipsa unei palete mai largi de modele. Sa numai pomenesc de "moartea pasiunii" cand vorbim despre interiorul lui Model 3.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru