Prima imagine a mașinii autonome Google în versiune de producție

de Bogdan Mirică
Marti, 23.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google a prezentat astăzi o primă imagine cu versiunea de serie a mașinii sale autonome. Automobilul capabil să se conducă singur a primit o serie de îmbunătățiri pentru a putea fi omologat pentru șosea.

După ce a dictat trendul mașinilor autonome și s-a lăudat cu progresele făcute de prototipurile sale, Google a dezvăluit astăzi o primă imagine a mașinii cu care va încerca să revoluționeze lumea automobilului.

Este prima imagine a mașinii autonome Google în versiune de producție. Deși pare ciudată, mașina Google este acum gata să ajungă pe stradă în mâinile uor oameni simpli. Mașina va mai fi responsabilă pentru o serie de teste care vor demara în nordul Californiei, începând cu anul viitor.

Descrisă de companie ca fiind „cel mai bun cadou pentru sărbători”, mașina autonomă dispune de o serie de modificări ce permit omologarea pentru șosea: faruri funcționale, oglinzi laterale mai mari, roți de asemenea mai mari, un nou senzor amplasat pe acoperiș, precum și volan și pedale, pentru a putea permite intervenția șoferului în diverse situații.

Urmareste Automarket
Primul prototip complet pentru conducere autonomă deschide calea către o producție de serie.
Totuși, Google susține în comunicatul de lansare că șoferii vor continua să supraveheze vehiculul: „folosind temporar comenzile manuale, doar atunci când este nevoie, publicul va ajuta compania să testeze și să învețe despre comportamentul rutier autonom.”

Comentarii (8)

  • frumosul
    cea mai frumoasa masina pe care am vazut-o eu vreodata. splendid!
    9 6
  • praf te faci in masina/chestia asta, daca intra unul cu q7 in tine, dupa dantura te mai recunosc ai tai.
    31 11
  • Suleyman Cunoscatoru
    Pe langa ca-i urata si parca e masina de desene animate, s-ar putea sa aibe o structura rezistenta precum vechiul Smart si asa ar rezista cat de cat la Q7-le pe care l-a trimis @mog pe cei de la Google :))))
    14 4
  • @mog - gandeste mai profund! :) Si intr-un Q7 poate intra un camion si intr-un scuter poate intra o Dacie 1310, nu se rezuma totul la asta! Asa am conduce toti numai masini ranforsate, cu casti de protectie pe cap, ca la raliuri! :)
    17 4
  • hazard
    oare se poate pune gaz pe ea? :)
    10 3
  • Mircea
    "Prima imagine a mașinii autonome Google în versiune de producție" dupa care "Primul prototip complet pentru conducere autonomă deschide calea către o producție de serie." ? Foarte... jurnalism
    1 3
  • Si mie mi se pare un personaj de desene animate. :) Cat priveste Q7-le, aceasta creatie e menita sa evite accidentele nu sa se implice in ele. Astfel, un Q7 o va lovi doar intentionat sau in accidente imposibil de evitat.
    4 3
  • prince petre vontherbourg
    frumoasa jucaria asta mica mini Google autonome sa vedem daca la anul care vine va fi adus si jucaria asta mica electrica!
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru