Primele imagini oficiale cu Nissan GT-R50: startul comenzilor pentru modelul cu 720 CP, producție de 50 de unități și preț de aproape un milion de euro

de Paul Cosma
Vineri, 07.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat primele imagini oficiale cu modelul GT-R50, creat în parteneriat cu Italdesign. Japonezii au anunțat startul comenzilor pentru modelul ce dezvoltă 720 de cai putere, ce va avea o producție limitată la 50 de unități și un preț de pornire de 990.000 de euro.

Nissan și casa de design Italdesign aniversează în acest an 50 de ani de existență, astfel că cele două companii și-au unit forțele și au dat naștere unui prototip de 720 de cai putere numit Nissan GT-R50 by Italdesign.

Prototipul ce a fost prezentat la Festivalul de la Goodwood a primit și versiune de producție, iar primele imagini au fost dezvăluite acum de Nissan.

Designul final al lui Nissan GT-R50 este practic neschimbat față de ceea ce văzusem în varianta prototipului. Înainte să dea startul comenzilor, Nissan și Italdesign au confirmat că modelul va avea 720 de cai putere, o ediție limitată la 50 de exemplare și un preț ce pornește de la 990.000 de euro.

Modelul este bazat pe Nissan GT-R Nismo, însă se diferențiază prin plafonul coborât cu 54 de milimetri și prin geamul spate mai lung, care oferă o siluetă mai elegantă. GT-R50 by Italdesign folosește același motor V6 de 3.8 litri de pe GT-R Nismo, însă a fost îmbunătățit pentru a genera acum 720 de cai putere, cu 120 de cai putere mai mult, în timp ce cuplul ajunge la 780 Nm.

Primele livrări către clienți ale modelului Nissan GT-R50 vor începe în 2019 și vor continua pe parcursul anului 2020.

Via Nissan

Comentarii (3)

  • mircea badea
    nu inteleg de ce costa atat. plus ca un lfa e mai misto..
    3 5
  • inexorabil
    Chiar dacă s-a implicat firma celebrului Giugiaro, tot nu ȋnțeleg cum poate fi justificat un asemenea preț…Bine, presupun că, d.p.d.v. tehnic, mașina este o bijuterie și o provocare pentru Chevrolet Corvette ZR1, ba ȋncă și modificările de arhitectură concepute de italieni mă impresionează, dar prețul se duce, indiscutabil, spre zona de exclusivism european, gândindu-mă instinctiv dacă poate fi vorba despre o calitate a materialelor și despre o imagine de marcă ȋn maniera acelor nume de referință.
    0 0
  • Ar trebui sa vedeti filmuletzul .Sa vedeti ce au facut italienii cu el. Au inlocuittot plasticul cu fibra de carbon. Si multe altele. ZR1? Performantza si foarte mult plastic ieftin!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru