Proiect inedit: cu 4 euro îți poți pune poza în format 1x1 centimetri pe un Ferrari 458 Speciale pentru a ajuta la reparația acestuia

de Sebastian Toma
Marti, 23.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După un accident la Nurburgring, proprietarul unui Ferrari 458 Speciale a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru reparația mașinii sale. Pentru 4 euro, poți cumpăra un spațiu de 1x1 centimetri pentru o poză la alegere.

Esential 210.000 de euro este costul reparației Ferrari-ului 458 Speciale din imaginile alăturate.
Un german a demarat o campanie de crowdfunding cu scopul de a-și repara Ferrari-ul. Omul din spatele site-ului "The Dead Ferrari" a făcut un accident pe Nurburgring cu 458 Speciale-ul său, iar costurile totale ale reparației au fost estimate la 210.000 de euro. Companiile de asigurări i-au transmis acestuia că nu vor suporta dauna, așa că proprietarul dorește să obțină banii necesari reparației printr-o campanie de strângere fonduri. Ideea finanțării unui proiect prin vânzarea de "pătrățele" pe mașină i-a venit și pilotului Vali Porcișteanu, care a lansat campania "Lipește-te de Vali Porcișteanu" în vederea finanțării unui sezon competițional la bordul mașinii sale, un Mitsubishi Lancer Evo 9.

În schimbul donației minime de 3.99 euro, cumpărătorii primesc un spațiu de 1x1 centimetri pe mașină, unde pot să pună ce imagine doresc, alături de șansa de a conduce mașina timp de o lună, cu toate costurile aferente achitate. În cazul în care câștigătorul nu este din Europa, cei care organizează strângerea de fonduri îi promit un voucher în valoare de 5.000 de dolari pentru Hertz sau Avis, două companii de rent-a-car.

Urmareste Automarket
Organizatorii strângerii de fonduri le mai oferă participanților intrare gratuită la Festivalul Ferrari Revival, derulat în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood.
Indiferent că vor strânge sau nu suma totală solicitată, organizatorii promit să se apuce de reparația Ferrari-ului imediat ce trec de 100 de donatori. Ei consideră că, dacă 100 de persoane donează, pot să se apuce liniștiti de proiect, deoarece alții vor dona ulterior. Mașina va fi reparată într-un atelier specializat, STILE F, unul dintre contractorii licențiați ai Ferrari.

Via TheDeadFerrari

Comentarii (6)

  • Scorpionul_negru
    Ingenioasa ideea. Dar mi se pare cam pacaleala...nu cred ca ca se va tine de cuvant. Singurul castigator va fi propietarul. Cei care dau banii ii pierd zic eu.
    6 4
  • Nu chiar toti sunt Romani Scorpionule, sau mai bine zis din Europa de West, unde tot incearca sa-ti dea tepe pentru a supravietui.
    4 0
  • Are tupeu acest cersetor cu Ferrari
    Ce-ar fi daca s-ar apuca singur sa puna osul la treaba si sa castige acesti bani singur, dar facand ceva util (sa spele vase, la constructie, etc.)
    16 1
  • Cat dati daca va pun in poze de 2x2 pe masina mea ? :)
    12 1
  • andrei
    si cum o sa arate masina aia dupa 100 de poze de 1*1? ca un rahat in padurea cu brazi, adica kitsch de kitsch. sunt mici la 1*1, dar daca sunt 100....
    pana mea, ai ferrari, nu vreo dacie cu abtibilduri pe ea.
    1 1
  • Robert
    Asta sigur est Roman infatuat.A avut bani de Ferrari,locuieste in locuintele statului sau sociale,a avut oua sa se dea pe circuit,dar nu are lovele sa repare cadavrul.
    De ce nu isi cumpara un Logan SH ?
    Saracul de el.
    Mai bine ii lua foc plotoaga la impact si o punea intr-o roaba si o cara acasa.Oricum nu ramanea mare lucru.Aluminiul si fibra de carbon ard in totalitate ,fara urme !
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru