Renault Kangoo Z.E. şi ZOE vor intra în flota DHL Express din Franţa în 2015

de Sebastian Toma
Joi, 11.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault le va furniza celor de la DHL Express o flotă de 50 de vehicule electrice pentru divizia din Franţa. Livrările vor fi finalizate până în 2015.

Renault a devenit partener al celor de la DHL Express. Constructorul francez s-a angajat să furnizeze vehicule electrice pentru divizia franţuzească a companiei germane, primul lot de 50 de vehicule fiind deja confirmat de ambele părţi. Vorbim despre modelele Kangoo Z.E.şi ZOE. Livrările acestor modele au început deja în limita stocului disponibil, iar acestea vor fi finalizate până în 2015. Sunt şanse ca divizia franceză a companiei germane să mai comande vehicule electrice de la Renault până la finalizarea livrărilor.

DHL doreşte să-şi reducă emisiile de CO2 la nivel de flotă cu 30% până în 2020, de unde şi necesitatea achiziţionării de automobile electrice. În prezent, Renault este lider al pieţei vehiculelor electrice din Europa, deţinând o cotă de 28.5% din totalul vânzărilor. Versiunea electrică a lui Kangoo a debutat în octombrie 2011, 5.249 de unităţi ale acestui model fiind vândute până în prezent. Noul ZOE este primul model din segmentul său oferit cu tren de propulsie electric şi va debuta în curând pe pieţele din Europa.

Urmareste Automarket
Parteneriatul dintre cele două companii funcţionează în două direcţii, cei de la DHL fiind angajaţi de Renault pentru a asigura logistica transportării acumulatorilor la toate centrele Z.E.şi la partenerii aferenţi. Compania Deutsche Post DHL a înregistrat venituri de peste 53 de miliarde de euro în 2011 şi operează în peste 220 de ţări şi teritorii, având peste 275.000 de angajaţi la nivel global.

Via Renault

Comentarii (1)

  • Super afacere ! Clar Renault e cel mai bazat in domeniu. Vorbesc de piata europeana.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru