Şeful Ferrari: ”Nu vom lansa SUV-uri. Nu sunt suficient de emoţionale pentru noi”

de Bogdan Mirică
Miercuri, 16.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a declarat că gama Căluţului Cabrat nu va include un SUV sau un sedan. Cei care vor astfel de modele sunt invitaţi în gama Maserati.

Pe o piaţă a modelelor de lux în care toţi marii constructori încearcă să îşi lărgească gama cu SUV-uri sau sedanuri de lux pentru a-şi atrage clienţi noi, Ferrari promite să îşi păstreze coloana vertebrală. Deşi rivalii de la Lamborghini cochetează cu ideea unui SUV botezat Urus, Ferrari susţine că nu are în plan un asemenea model. De asemenea, şi varianta unui sedan sportiv este exclusă.

Afirmaţiile au fost făcute chiar de Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, într-un interviu pentru revista germană Auto Motor şi Sport. Montezemolo a declarat că SUV-urile nu sunt suficient de ”emoţionale” pentru a fi luate în considerare. ”Ferrari va continua să producă modele cu două uşi care combină performanţa cu plăcerea de a conduce”, a declarat Montezemolo.

Urmareste Automarket
Tot el a susţinut că cei care îşi dorsc un SUV sau un sedan de lux, suficient de exclusivist, poate alege unul dintre produsele Maserati.

Alături de aceste dezminţiri, şeful Ferrari a ţinut să precizeze şi că urmaşul legendarului Enzo, supercarul cu nume de cod F150 va fi dezvăluit luna viitoare.

Debutul oficial în faţa publicului va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în luna martie. Tot atunci am putea face cunoştinţă cu mai multe variante ale actualului california, modelul de bază al Scuderiei italiene.

via automotorundsport

Comentarii (10)

  • antiqua
    bravo ferrari!!!!!!
    20 0
  • pai asta mai lipsea...:)
    16 0
  • Foarte bine!
    11 0
  • inexorabil
    Formidabila consecventa in ideile care i-au croit destinul si faima! Automobilism la patrat. Grazie, Ferrari!
    13 2
  • Da. Bravo! Asta se intampla cand un producator isi apara traditia si nationalitatea ! Cinste lor! Daca ar fi fost cumparat de vreun concern teuton aceste valori nu ar mai fi contat. Vezi Lambo si Bentley....
    10 8
  • Da ...insa pt a construi o masina de teren sau ceva de genu iti trebuie o platforma...la Ferrari nu am auzit de asa ceva...aici nu e vb. numai de traditie...parerea mea!
    2 11
  • @Gigi
    Adevarul ca de cand Fiat este in acelas grup cu Crysler, nici nu ar fi avut Ferrari de unde sa ia o platforma de SUV....
    6 1
  • @Misha: n-are treaba ce zici tu cu niciun grup teuton. Alfa si Maserati nu sunt in niciun grup teuton si totusi, contra traditiei lor, au anuntat SUV-uri si urmeaza sa le lanseze cat de curand. Aston Martin la fel. Incearca cu altceva daca vrei neaparat sa-i intepi pe nemti.

    Pe subiect, felicitari Ferrari.
    Asta trebuia sa fie si atitudinea lui Porsche, Audi si BMW in fata tentatiei de a construi SUV-uri. Cat despre Lamborghini si Bentley, inca mai sper sa se razgandeasca. Vad ca le-au amanat, deocamdata. Inca mai sper...
    9 0
  • @mnts
    Avand in vedere ca tendinta de a avea acoperite absolut toate nisele de piata apartine grupurile teutone, eu zic ca are legatura cu mentalitatea lor. Avand in vedere ca de fiecare data Bentley va scoate un SUV, ca si Lambo preconizeaza unul, chiar are legatura cu dorinta lor de dezvoltare multilatereala si nontraditionala. Si ma ales, avand in vedere ca te contrazici singurel spunand si ca toate marcile care, spui tu, ar trebui sa urmeze exemplul lui Ferrari sunt teutone, cjoar are legatura. Alfa si Maserati nu sunt producatori atat de specializati ca si Ferrari. Si daca au anuntat SUV-uri o fac tocmai pentru a face fata concurentei germane. Si Fiat are un SUV/Crossover scos asa ca asta nu are legatura cu ce ziceam eu mai sus.
    0 0
  • luca di montezemolo,ai deja o berlina in doua usi,se cheama california.asta nu-si vede propria gama.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru