Şeful Toyota vrea ca parteneriatul cu BMW să renască legendarul Supra

de Bogdan Mirică
Vineri, 14.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul preşedinte Toyota vrea să profite de pe urma parteneriatului cu BMW, intenţionând să renască vechiul Supra cu un model coupe de segment mediu.

Toyota se pregăteşte să-i ureze bun venit unui nou preşedinte al consiliului de administraţie. Takeshi Uchiyamada este omul care va prelua frâiele companiei şi cel care trebuie să păstreze poziţia de lider mondial în producţia de automobile. El îşi va ocupa poziţia începând cu săptămâna viitoare, când acţionarii Toyota au programată întâlnirea anuală.

Uchiyamada priveşte cu încredere parteneriatul încheiat cu BMW şi posibilitatea ca acesta să aducă la lumină un nou model în gama Toyota. Este vorba despre un coupe sportiv, pe care viitorul preşedinte îl vede poziţionat deasupra actualului GT86 Coupe.

Oficialul a mers chiar mai departe, sugerând că modelul sportiv pe care Toyota îl va dezvolta alături de BMW s-ar putea preta ca un succesor ideal pentru vechiul Supra, model legendar pentru constructorul asiatic, al cărui ultim exemplar a fost produs în 1999.

Este ceea ce îmi doresc, însă nu eu iau deciziile. Este futil să creem ceva care să semene cu GT86.

Takeshi Uchiyamada
Preşedintele consiliului de administraţie Toyota
Deşi dorinţa sa este de a renaşte modelului, Uchiyamada recunoaşte că decizia de a produce acest automobil nu-i aparţine.
„Este ceea ce îmi doresc, însă nu eu iau deciziile. Este futil să creem ceva care să semene cu GT86. Avem nevoie de ceva nou”, a declarat omul care este supranumit „tatăl lui Prius” după coordonarea proiectului celui mai popular hibrid din lume.

Modelul pe care BMW şi Toyota îl vor produce este un coupe de talie medie. Uchiyamada conduce personal relaţia cu BMW, deci ar putea avea un cuvânt important de spus în renaşterea vechiului Supra.

via msn

Comentarii (16)

  • Ete na...du-te baaaa de aici, nu se poate, eu propun sa-i cereti voie lui PARANOIA DE MAFIA HIBRIDA.
    20 4
  • Citat Akio Toyoda : " De cate ori alerg pe Nurburgring sunt depasit de o masina . Este un BMW . " Cei de la Toyota sunt de apreciat ca recunosc deschis domeniile in care nu exceleaza si apeleaza la cei care o fac in domeniul respectiv ( trenurile de rulare BMW la modelele sportive si motorul diesel BMW de 2.0 L ) . Noul Avensis va beneficia in premiera de motorul diesel BMW de 2.0 L si 184 CP, probabil cel mai bun motor diesel de 2 litri .
    14 2
  • poi sunt un pic confuz...un viitor Supra (cel putin k dimensiuni) s-ar clasa undeva pe langa seria 6...deci nu stiu ce model ar rezulta pt. bmw...
    5 2
  • Singura explicatie logica ar fi viitorul seria 6 sau seria 4, astfel ca Supra va utiliza platforma acestora si unele motorizari, altfel nu vad nici eu un alt coupe de clasa medie-mare la Bmw, altul decat seria 4-seria 6, nu are sens.
    5 1
  • dan
    e putin posibil ca viitoru seria 6 sa fie facut inpreuna cu viitoru Supra.....
    motivu ar fi ca Supra a fost(si ar trebui sa fie) o masina sport nebuna.....pe cand un seria 6 este mai mult un grand-tourer.....si binenteles urmatoarea generatie o sa fie promovata la fel....un GT emotional si bla bla bla.....
    3 1
  • Anul trecut se vorbea de platforma fostului seria 6 pt viitorul Supra, fostul seria 6 a fost mai extrem si mai putin grand-tourer, deci e posibil o platforma actualizata a fostului seria 6 sa fie, dar ne intoarcem la Bmw, un model distinct pe langa seria 6 actuala pe baza fostului 6?? Nu are sens, oricum acum sunt doar discutii si atat, eu stiam de un singur model comun Bmw cu Toyota, un hibrid sportiv prin 2020, un coupe mediu clasic comun nu stiu cum poate fi realizat.
    5 0
  • @tzenu_bmw

    Ziceau ca il vor pozitionat ca un coupe de segment mediu. Mai degraba cred ca va avea tangente cu seria 4.
    4 0
  • deocamdata nu e nimic sigur cu seria 2 si seria 4 gata de finalizare nu prea vad sa fie loc de inca un coupe pt. bmw. Probabil in Z4 coupe insa asta e alta treaba
    1 0
  • inexorabil
    Ha ha, ce-mi place la voi, baieti, ca transati problema "detasati emotional", facandu-va ca nu intelegeti semnificatia dezastruoasa a conceptului "colaborare".
    Deci, draga BMW si Toyota, GM si PSA, Fiat si Chrysler, Daimler si Renault: n-ar fi mai indicat sa fixati un punct comun intre voi opt si sa loviti toti cu capul in acel punct, concomitent? Poate va rezulta un hibrid pe cinste, foarte electric avand in vedere forta impactului.
    2 7
  • @inexorabil

    Exista o diferenta intre colaborarile celorlalti si cea dintre nemti si japonezi, aceste doua natii au mai colaborat si acu vreo 70 de ani iar ceilalti erau aliati:).
    8 1
  • @ dan_grc
    Presa germana speculeaza de ceva timp ca BMW lucreaza la un urmas pentru BMW M1 ( probabil cel mai cautat model BMW de catre colectionari ) . Originalul M1 a fost desenat de catre Giugiaro si avea un motor 6 in linie de 3.5 L montat central ce dezvolta 273 CP . A fost produs in doar 456 exemplare intre 1978 si 1981 . Nu este exclus ca cei de la BMW sa-i fi cooptat pe cei de la Toyota la acest proiect ( costurile de dezvoltare sunt destul de mari ) iar rezultatul acestei colaborari sa fie un rival pe masura pentru cele 3 masini cu motor central ce vor fi produse de catre VW Group ( noile R8 si Gallardo si in premiera si un model Porsche bazat pe noul R8 ) .
    7 1
  • @@Nu stiam asta, dar aici e vorba de viitorul Supra, care nu este un supercar, daca vorbim de speculatii presa germana mai spune si ca un viitor posibil supercar va folosi ca baza de plecare hibridul i8, care va avea o caroserie usoara si pe care se va monta un motor clasic cu o putere de circa 600 de cai, dar speculatiile raman speculati pana la proba contrarie.
    5 2
  • mda ... j'napanii, vor sa le fure secretul celor de la bmw ... asa au facut si cu englezii ... lor le-au furat proiectele vapoarelor ... le dau albilor ceva util pt scurt timp, in timp ce ei "schimba" cu ceva de lunga durata ... se si vede. de la americani au luat sistemul de control al calitatii !!! americanii au folosit sistemul in aviatia civila ... de-l foloseau si in ind. auto ... nu mai vorbea nimeni pe-aci de "fiabilitatea j'naponeza" ...
    personal nu am ceva cu natiile cu ochii oblici, din contra, pe japonezi ii consider mai seriosi si mai de incredere decit pe chinezi sau vietnamezi de ex., dar ... nici nu-mi place sa vad cum fura cu acte in regula ceva ce ei habar n-au cum sa faca ! sa se multumeasca si ei cu ce fac si gata !

    drumuri bune s-aveti ... !
    7 6
  • @mip,cu comentariul asta o sa intri in colimatorul artileriei japoneze de pe meleaguri mioritice.Ai incurcat-o rau de tot,paganule! Heh,heh,heh...
    Sa traiesti!
    5 1
  • No comment, fratica.
    3 0
  • @Lache ... salut prietene ! cum stai cu tremuriciul ? eu ma coc de cald !

    am intrat in colimator ... asta e ... asta gindesc ... nu ma voi apuca acum sa m-ascund dupa deget ! sinceritatea e mai importanta ! chiar daca nu-s toti de acord cu mine ... nimeni nu e obligat sa m-aplaude !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru