Serviciul Uber este disponibil și în Iași: o călătorie de la aeroport în centru costă 17 lei

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 21.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Serviciul de transport Uber se extinde din 21 februarie și la Iași, acolo unde o călătorie de la aeroport în centrul orașului va costa circa 17 lei.

Serviciul de transport Uber a anunțat joi că își extinde activitatea într-un nou oraș din România. Astfel, locuitorii Iașului au de astăzi o alternativă la transportul cu taxi-ul prin intermediul aplicației Uber disponibilă pentru smartphone-uri iPhone și cele echipate cu sistem de operare Android.

La lansare, tariful de pornire este de 2 lei, la care se adaugă 1.8 lei pe kilometru și 0.3 lei pe minut, iar tariful minim este de 7 lei. Prin urmare, o călătorie de la aeroport la Palatul Culturii din centrul orașului va costa aproximativ 17 lei, potrivit datelor furnizate de Uber. Anularea călătoriei la două minute după plasarea comenzii va atrage plata unei taxe de 7 lei.

Cele mai multe comapnii de taxi din Iași percep un tarif de circa 2 lei pe kilometru.

"Suntem bucuroși să lansăm serviciul în Iași, al cincilea oraș din România în care Uber este disponibil. Ne dorim ca Uber să devină un partener al autorităților locale pentru a rezolva problema traficului aglomerat, pentru a reducere poluarea dar și pentru a face din Iași un oraș mult mai prietenos cu turiștii", spune Nicoleta Schroeder, General Manager Uber, România.

Serviciul Uber s-a lansat în România în februarie 2015 la București, iar ulterior s-a extins în Cluj-Napoca (august 2016), Brașov și Timișoara (ambele în noiembrie 2017).

Via Uber

Comentarii (3)

  • nu e mult pentru cine sta in palatul Culturii
    6 2
  • Bravo Uber...si la mai multe orase!
    7 5
  • De cand a aparut UBER in Bucuresti, sotia a renuntat la masina...
    Economie lunara de peste 400 lei ( amortizare masina+ service+ devalorizare+ loc parcare platit+ asigurare+ CASCO...minus cost UBER)
    Cu taxi-ul nu mergea ca nu vreau sa te duca pe distante scurte, erau mizerabile si mai vorbeau urat, uitand cine e clientul si cine e cel care deserveste...
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru