Uber ajunge în al zecelea oraș din România

de Paul Cosma
Joi, 22.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Platforma de ridesharing Uber este acum disponibilă și în Ploiești, al zecelea oraș din România în care aplicația funcționează.

Uber s-a lansat în România în 2015, în București, și s-a extins ulterior la Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. În vara anului 2020, serviciul a devenit disponibil și în Constanța, iar în lunile recente, Uber s-a lansat în Craiova, Galați și Pitești. 

Din 22 aprilie, aplicația este disponibilă și pentru clienții din Ploiești, primul oraș din Prahova în care serviciul se extinde. 

La fel ca în celelalte orașe din România, șoferii parteneri din Ploiești sunt licențiați pentru a transporta pasagerii către destinațiile lor. 

Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă șoferii poartă mască de protecție. Aceștia trebuie să-și facă un selfie înainte de a se conecta în aplicație. De asemenea, Uber a oferit șoferilor produse dezinfectante și a instalat în mod gratuit panouri separatoare în majoritatea vehiculelor. 

Aplicația le reamintește șoferilor să se spele pe mâini, să-și dezinfecteze mașinile și să țină geamurile deschise pentru a facilita ventilația în timpul curselor.

Via Uber

Comentarii (5)

  • Ivan Pavlov
    Exact cum v-am invatat cu cainii si cu clopotelul meu."Aplicația le reamintește șoferilor să se spele pe mâini, să-și dezinfecteze mașinile și să țină geamurile deschise pentru a facilita ventilația în timpul curselor"
    10 3
  • Johnny
    O sa repet chestia asta in speranta ca voi convinge macar o persoana despre idiotenia de a promova firme straine de ride hiling/sharing ( taxi mascat).
    Este absolut aberant pt un guvern sa sprijine o corporatie in detrimentul firmelor locale sau pfa- urilor si asta intr- un domeniuin care nu se vine cu un know how sau utilaje sofisticate care ar justifica prezenta corporatiilor. O mare parte din banii care se fac, zboara in SUA intr- un domeniu care nu justifica asta.
    10 3
  • @johnny
    Concret, cam care este sprijinul guvernului pentru Uber?
    4 5
  • Seriff
    @DS Logic ca nici unul, doar incaseaza taxe si impozite de pe urma lor, Uber exista peste tot in Europa, e o alternativa buna la taxi, cel putin la noi e diferenta de la cer la pamant intre a merge cu un taxi si a lua un Uber, plus ca totusi creeaza locuri de munca, e un avantaj, mai ales intr-un oras sarac si vai de el cum e Ploiestiul.
    11 1
  • Johnny
    @ DS , sprijinul pt uber este unul pervers, prin stabilirea unor regulamente doferite pt acelasi serviciu oferit. Daca taximetristii au nevoie cam de 30 cm grosime dosar pt autorizate, pt uber se cer cateva foite. De asemenea licentele de taxi sunt limitate, la uber nu stiu sa fie. Tarile cu guverne intelugente innaspresc conditiile pt uber, noi ii avantajam.
    Revin cu ideea initiala, eu discutam dpdv economic, profitul pleaca, taxele se platesc fie de taxi, fie de uber sau orice alta firma din domeniu.
    Avantaj pt client, da, in orase gen Bucuresti, unde se permit unor escroci sa faca taxi " independent" adica sa- ti traga tzepe..poate zona e de vina, scuze celor cativa de buna credinta de acolo...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru