Skoda ar putea produce propria versiune a SUV-ului Taigun

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 25.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de serie a SUV-ului sub-compact VW Taigun ar putea intra în producţia de serie în 2014, iar ulterior va avea versiuni şi pentru celelalte mărci ale grupului.

Grupul Volkswagen foloseşte practica de a vinde acelaşi model sub mai multe mărci. Cel mai recent exemplu este modelul mini de oraş vândut ca Volkswagen Up!, Skoda Citigo şi SEAT Mii. Aceiaşi practică ar putea fi folosită şi pentru viitorul crossover Taigun. La Salonul Auto de Sao Paulo din Brazilia, Volkswagen Taigun a fost prezentat publicului în formă de concept. Viitorul model de serie va fi un mic SUV concurent pentru modele ca Nissan Juke, Opel Mokka, Chevrolet Trax sau Mini Countryman. Versiunea de serie a modelului Taigun va fi lansată în 2014.

Ulterior este foarte probabil ca modelul să fie derivat şi sub celelalte mărci ale grupului, Skoda fiind probabil prima marcă care va lansa un model similar. Şeful departamentului de cercetare VW, Ulrich Hackenberg a spus că este prea devreme pentru a face supoziţii legate de viitoare modele bazate pe Taigun, dar Grupul Volkswagen a căutat mereu sinergii între mărcii sale pentru a atrage mai multe categorii de clienţi. "Când dezvoltăm un concept, primul pas este să îl vedem în producţia de serie.

Am un record de aproape 100% în acest domeniu, Taigun este un concept viabil, nu doar un vis", a mai spus Hackenberg.

Urmareste Automarket
Taigun este un SUV sub-compact de 3.8 metri lungime dedicat uzului urban. Platforma pe care este dezvoltat nu prevede însă tracţiune integrală. "Este un automobil gândit pentru a fi folosit în oraş. Tagun este perfect pentru jungla urbană", a mai spus Ulrich Hackenberg.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • Mai urat decat Yeti se poate? Nu cred, dar Skoda se va stradui cu siguranta... o interpretare proprie (sub)marca Skoda. Aplaudati !
    14 9
  • antonny
    urmatoarea stire SEAT ar putea produce propria versiune a SUV-ului Taigun......cata bucurie ar fi pentru cei de la Seat sa aive si ei un suv .....
    13 4
  • O masina desenata cu echerul... pentru ce mai platesc designeri ?
    23 10
  • taigun ar fi cea mai mare prostie ... cel putin la interior...
    2 4
  • anonim
    dacia duster are interiorul parfum pe langa asta
    6 3
  • ADRIN FLORARU
    DUPA PAREREA MEA SEAMANA CU DUSTER SI LA ITERIOR SI LA EXTERIOR,NU MAI CA NEMTI STAU FOARTE BINE LA MOTOARE...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru