Studiu: Partenerul de viaţă este cel mai enervant pasager

de Sebastian Toma
Miercuri, 05.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu făcut de un portal de asigurări auto din SUA a relevat faptul că pasagerul cel mai enervant este, în majoritatea cazurilor, partenerul de viaţă al şoferului, acesta având mereu indicaţii nedorite la condus.

Esential 40 la sută dintre şoferii intervievaţi au declarat că soţiile lor îi enervează atunci când ei sunt la volan.
Un studiu realizat de Insurance.com, un portal american specializat în asigurări auto, a relevat faptul că un partener de viaţă este cel mai enervant pasager pe care îl poate avea un şofer. Studiul a avut doar 500 de respondenţi, iar 34% dintre doamnele care au răspuns la interviu şi 40% dintre domnii care au răspuns la sondaj au spus că partenerul lor de viaţă este cel mai enervant pasager, cele mai comune plângeri fiind legate de traseul pe care îl va urma şoferul şi de viteza abordată de acesta. Pe următoarele poziţii se află prietenii şi mamele, grupuri de pasageri specificate atât de doamne, cât şi de domni, ca fiind cei mai enervanţi într-o maşină atunci când respondentul se afla la volan.

Cele mai enervante activităţi ale pasagerilor, după comentariile legate de viteza şi traseul abordat, vizează conversaţiile interminabile, apăsarea unei pedale de frâna imaginare, modificarea setărilor sistemului audio, efectuarea apelurilor telefonice, redactarea de SMS-uri şi cântatul.

Trei procente din respondenţi au declarat că sunt enervaţi dacă au un pasager care mănâncă la bord.  

Realizatorii studiului au venit şi cu câteva soluţii pentru a face calătoriile cu prietenii şi familia mai plăcute. Printre acestea se numără folosirea unui GPS pentru navigare, prestabilirea intervalelor de oprire şi frecvenţa acestora, asigurarea unor soluţii de entertainment pentru pasageri şi, cel mai important, o conversaţie serioasă cu şoferul înainte de a porni la drum, aplicabilă în situaţiile în care acesta are tendinţa de a circula cu viteză sau dacă pasagerul este sensibil la mersul cu maşina. În cazuri extreme, pasagerilor care au stomacul sensibil pot solicita ajutorul medicului, mai ales la călătorii lungi.

Via Insurance.com

Comentarii (13)

  • mai mult decat adevarat :))))
    22 0
  • @mog
    tot ce spui poate si va fi folosit impotriva ta :))
    21 2
  • Si a trebuit facut un studiu pe tema asta?nu e de mirare,banuiesc ca cei care au facut acest studiu nu au un partener de viata
    8 8
  • poate gandesc eu gresit, dar daca partenerul tau de viata te enerveaza, atunci ce il/o ai ca partener de viata?
    eu personal ma simt extrem de relaxat cand sunt cu pretena-mea langa mine la volan, chiar mai increzator ca se mai uita si ea in fatza, in caz ca nu vad vreun pieton sau ceva ... mi s-a intamplat de vreo 10 ori in ultimii 3-4 ani sa imi atraga atentia si sa salveze situatia (caine, om, groapa, rosu la semafor, samd) cand eu nu eram atent.
    la fel si in cazul invers, cand conduce ea, daca stiu ca e obosita incerc sa fiu atent si ii zic daca observ ceva ... o sa o intreb daca o enerveaza :)
    11 9
  • legat de stire (oarecum):

    Cum separi omul de animal?
    Prin divort.
    23 1
  • @eee,ia sa vezi cum se strica treaba dupa ce te casatoresti.Nu ai fost singurul,nu esti si nu vei fi singurul.Pasagerul de langa sofer trebuie sa aiba centura pusa.......peste gura!
    10 2
  • Cred si io ca e stresant sa mergi cu nevasta langa tine.
    10 3
  • Mai enervant mi se pare atunci cand partenerul de viata are carnet de conducere de 9 ani si nu vrea sa conduca. Pe deasupra, cand sta in dreapta mai si comenteaza. Astept sa apara un model cu pilot complet automat, sa-i spun doar destinatia.
    15 0
  • @eee Momentan este ok deoarece inca este la stadiul de "prietena"... daca ai sa ai parte de upgrade la nivelul "nevasta" ai sa vezi diferenta ... :))

    On topic (daca se poate spune asa ceva):
    1. Ma enerveaza nevasta cand comenteaza atunci cand sunt atent
    2. Ma enerveaza cand nu comenteaza si as avea nevoie de ajutor
    3. Ma bucur cand evit incidente pe baza comentariilor ei.
    4. La mine in masina nu se mananca (cei care au copii mici stiu de ce....)
    In concluzie, rau cu rau, dar mai rau fara rau :)
    3 1
  • Va dati seama ce soferi buni suntet i,majoritatea dintre voi, daca puteti sa conduceti in siguranta cu un factor de stres permanent in dreapta, respectiv sotia ? :D
    9 0
  • sunteti*
    nu-i buton de edit p-aici :(
    3 0
  • cel mai enervant este atunci cand in masina le am pe amandoua : Nevasta si amanta (colega de serviciu) iar nevasta " chiar trebuie sa o iei in fiecare dimineata cu masina pe asta ?
    2 0
  • Stiu pe cineva care are limitator de viteza la un Cielo.
    Cum depaseste 100 km/h, cum isi ia una dupa ceafa de la nevasta si reduce viteza.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru