Scandalul Volkswagen

Marti, 01 Noiembrie 2016 | Industrie

Probleme fără sfârşit pentru Volkswagen: Uniunea Europeană se teme că motoarele "reparate" vor avea probleme de fiabiliate

Uniunea Europene are temeri că update-ul software propus de Volkswagen pentru motoarele diesel va deteriora componentele interne, potrivit unor surse neoficiale.
Joi, 07 Aprilie 2016 | Industrie

Volkswagen, singurii prinşi cu mâţa în sac: niciun alt constructor nu a păcălit testele de emisii

Autorităţile germane au finalizat testele de emisii realizate pe 50 de modele de maşini. Concluzia? Volkswagen este singurul constructor care a apelat la dispozitive de trucare a emisiilor.
Luni, 07 Martie 2016 | GENEVA 2016

Audi susţine că şoferii nu sunt impresionaţi de problemele de mediu: "Americanii iubesc motoarele noastre diesel"

Audi susţine că a primit cereri pentru a produce mai multe maşini cu motoare diesel în Statele Unite, în ciuda problemelor de mediu declanşate de scandalul Dieselgate.
Vineri, 26 Februarie 2016 | Industrie

Americanii nu mai au răbdare: Volkswagen, somată să prezinte soluţia tehnică pentru Dieselgate până în 24 martie

Un judecător federal american a impus un termen limită pentru 24 martie pentru ca Volkswagen să prezinte soluţia tehnică prin care va remedia emisiile motoarelor diesel a 600.000 de maşini.
Luni, 22 Februarie 2016 | Industrie

Există şi părţi bune în Dieselgate: Volkswagen ar putea fi nevoită să construiască maşini electrice în SUA

Autorităţile americane au cerut grupului Volkswagen să construiască maşini electrice şi staţii de încărcare în Statele Unite ca parte a compensaţiilor pentru scandalul Dieselgate, potrivit unor informaţii neoficiale.
Luni, 15 Februarie 2016 | Industrie

Teste "antidoping" pentru maşini: Germania vrea să testeze emisiile anual fără să anunţe producătorii

Germania intenţionează să introducă teste anuale pentru emisii fără să anunţe constructorii, cu scopul de a depista orice încercare de păcălire a normelor de poluare.
Miercuri, 10 Februarie 2016 | Mediu

Acuzaţii din Germania: "Fiat 500X foloseşte dispozitiv de trucare a emisiilor. Modelul emite de până la 22 de ori peste limita legală"

Un grup german susţine că Fiat 500X emite de până la 22 de ori mai multe emisii decât limitele legale, ceea ce indică faptul că utilizează un dispozitiv de trucare a emisiilor. Grupul Fiat-Chrysler a refuzat să comenteze acuzaţiile.
Marti, 09 Februarie 2016 | Industrie

Începe destrămarea imperiului? Volkswagen ar putea vinde divizia de camioane din cauza scandalului Dieselgate

Grupul Volkswagen este deschis la posibilitatea de a vinde sau de a lista pe bursă divizia de camioane formată din mărcile Scania şi Man, din cauza problemelor financiare înregistrate în urma scandalului Dieselgate.
Joi, 28 Ianuarie 2016 | Industrie

Mercedes respinge acuzațiile de manipulare a emisiilor: "Diferențele dintre testele de laborator și cele de șosea sunt normale"

După ce presa occidentală a acuzat Mercedes că diferențele de emisii dintre fișa tehnică și testele pe șosea pentru un Clasa C diesel pot fi explicate doar prin utilizarea unui software de manipulare, germanii reacționează categoric: "Mașinile noastre nu trișează!"
Joi, 28 Ianuarie 2016 | Industrie

Primul pas spre recall: Volkswagen primeşte acordul pentru procedura de remediere a emisiilor

Volkswagen a primit oficial acordul de a rechema în service modelul Amarok cu motor diesel de 2 litri pentru a implementa update-ul software necesar pentru a remedia problema emisiilor.
Marti, 26 Ianuarie 2016 | Industrie

Tupeu sau normalitate? Volkswagen cere schimbarea testelor pentru emisii

Volkswagen se alătură constructorilor care solicită schimbarea testelor de emisii prin corelarea datelor obţinute în laborator cu cele realizate în condiţii reale.
Luni, 25 Ianuarie 2016 | Industrie

Dieselgate, un "secret deschis" în departamentul de motoare Volkswagen încă din 2006

Numeroşi angajaţi şi manageri din departamentul de motoare al Volkswagen erau implicaţi încă din 2006 în trucarea testelor de emisii, pentru a demonstra că "nu este acceptabil să spunem că nu putem face ceva".
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 20 Ianuarie 2016 | Industrie

Volkswagen, presată să ofere 8.5 miliarde de euro clienţilor europeni afectaţi de Dieselgate: "Trebuie despăgubiţi la fel ca americanii"

Uniunea Europeană solicită ca Volkswagen să ofere clienţilor din Europa afectaţi de scandalul Dieselgate vouchere de 1.000 de euro, la fel cum a procedat în Statele Unite. Măsura ar costa grupul german aproximativ 8.5 miliarde de euro.
Luni, 11 Ianuarie 2016 | Industrie

Soluţia Volkswagen pentru Dieselgate în SUA: 115.000 de maşini cumpărate înapoi şi convertor catalic pentru celelalte

Volkswagen a confirmat că va cumpăra înapoi o parte dintre maşinile afectate de scandalul Dieselgate în SUA, în timp ce pentru alte 430.000 de unităţi va monta un convertor catalitic.
Joi, 07 Ianuarie 2016 | Industrie

Volkswagen are noi probleme în SUA: germanii ar putea cumpăra înapoi 115.000 de maşini

Autorităţile americane au respins propunerile Volkswagen pentru rezolvarea problemelor cu emisiile maşinilor, iar presa susţine că producătorul german va fi nevoit să cumpere înapoi circa 115.000 de maşini dintre cele 600.000 afectate.
Marti, 05 Ianuarie 2016 | Industrie

Volkswagen riscă amenzi de 22 de miliarde de dolari în SUA pentru Dieselgate, o treime din valoarea întregii companii

Departamentul de Justiţie al SUA a acţionat Volkswagen în judecată pentru scandalul Dieselgate. Amenda maximă este de 22 de miliarde de dolari, aproximativ o treime din valoarea de piaţă a grupului german.
Duminica, 20 Decembrie 2015 | General

Elon Musk are o rezolvare inedită pentru Dieselgate: "Încurajaţi Volkswagen să producă mai multe maşini electrice"

Elon Musk, CEO-ul Tesla, consideră că autorităţile americane ar trebui să le impună celor de la Volkswagen să producă mai multe maşini electrice în loc să-i oblige să remedieze emisiilor maşinilor cu motoare diesel.
Marti, 15 Decembrie 2015 | Industrie

Înapoi la punctul A: Germania va verifica din nou maşinile diesel Volkswagen după remedierea problemelor cu emisiile

Germania a decis că va verifica din nou maşinile diesel Volkswagen după ce constructorul german va remedia problema emisiilor, pentru a se convinge că software-ul a fost înlăturat.
Vineri, 11 Decembrie 2015 | Industrie

Volkswagen: "Am păcălit testele pentru noxe din 2005 pentru că era imposibil să respectăm normele"

Volkswagen a dezvăluit că a început să păcălească testele pentru emisiile de oxid de azot în 2005 pentru că inginerii au descoperit că este imposibil să respecte normele dure ale americanilor.
Vineri, 04 Decembrie 2015 | Industrie

Începe destrămarea imperiului? Volkswagen ar putea vinde Bentley şi Lamborghini dacă nu va putea plăti împrumutul de 20 de miliarde

Volkswagen este pregătită să garanteze imprumjutul de 20 de miliarde de euro primit de la bănci prin vânzarea unor branduri precum Bentley sau Lamborghini.

Tag-uri similare

Volkswagen, dieselgate, scandalul Volkswagen, scandal
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru