Tehnologia computerelor cuantice: Volkswagen vrea să dezvolte bateriile pentru mașinile electrice printr-un parteneriat cu Google

de Petre Barac
Miercuri, 08.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat un parteneriat cu Google prin care vrea să dezvolte tehnologia bateriilor electrice cu ajutorul computerului cuantic al americanilor.

Volkswagen pregătește investiții masive în dezvoltarea tehnologiei bateriilor pentru ca producția mașinilor sale electrice să crească semnificativ din anii viitori. Pe lângă materia primă necesară pentru producție, nemții vor să îmbunătățească bateriile și la nivel tehnologic.

Astfel, VW a anunțat un parteneriat cu Google prin care, cu ajutorul computerului cuantic, să dezvolte bateriile electrice și alte elemente ce țin de transportul viitorului, precum optimizarea traficului.

Computerele cuantice sunt încă la început de drum, dar Google susține că această nouă tehnologie și inteligența artificială au capacitatea să ofere soluții inovatoare la problemele cu care se confruntă industria auto în această perioadă de tranziție către mașinile electrice.

“Tehnologia computerelor cuantice deschide noi dimensiuni și vrem să fim printre primii care să o folosim în activitatea noastră din momentul în care va fi disponibilă. Parteneriatul nostru cu Google este un pas important în această direcție”, a spus Martin Hofman, CIO al grupului Volkswagen.

Cele două companii spun că se vor concentra pe dezvoltarea de “aplicații practice” și că specialiștii lor vor lucra la “algoritmi, simulări și optimizări” ale bateriilor pentru mașinile electrice și ale altor produse.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • Au incheiat parteneriatul cu Bosch vis a vis de algoritmi nox, acum trec la alt nivel, algoritmi kwh.
    13 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru