Toyota a inventat un sistem care recuperează obiectele scăpate între scaunele mașinii

de Bogdan Mirică
Joi, 10.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă ați scăpat obiecte între scaunul mașinii și cotiera centrală, atunci știți cât de frustrantă și dificilă este recuperarea lor. Toyota a găsit însă o soluție salvatoare.

De câte ori nu ai scăpat cheile, banii, telefonul sau cine știe ce alte obiecte între scaune și cotiera centrală sau între scaun și portieră? E locul acela îngust în care ajungi foarte greu cu mâna și numai după ce ai oprit.

Se pare că printre mașini autonome și electrice, Toyota și-a făcut timp să rezolve și această problemă. Japonezii tocmai au patentat un sistem care te scapă de grija scăpării cheilor între scaune. Potrivit oficiului de înregistrare a patentelor din SUA, dispozitivul inventat de Toyota este de fapt o tavă care colectează tot ce cade printre scaune.

Obiectele ajung pe o platformă, de unde pot fi luate foarte ușor cu mâna. Chiar și în timpul mersului. Patentele vizează nu doar un sistem care funcționează manual, ci și unul mecanic, care scoate automat obiectele căzute sub scaun.

Înregistrarea acestui dispozitiv ca patent în Statele Unite nu oferă însă certitudinea aplicării sale în producția de serie. Rămâne de văzut dacă Toyota va considera asta o invenție utilă pentru clienții săi. 

via motor1

Comentarii (1)

  • rotila
    bravo Madalescu.mai trebuie o lege care sa stabileasca forma si dimensiunile obiectelor pe care sa le scapi intre scaune.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru