Toyota Camry, sedanul cu care japonezii au cucerit America, se reinventează

de Bogdan Mirică
Marti, 10.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvăluit imagini și informații cu modificările operate pe celebrul model american Camry. Acesta este cel mai vândut sedan din SUA.

Ford F-150 este cel mai vândut model american în ultimii 35 de ani. În clasamentul celor mai populare mașini din SUA se strecoară însă și un model japonez: Toyota Camry. Este cea mai vândută berlină de dincolo de Ocean, iar Toyota vrea să își păstreze acestă titulatură.

Motiv pentru care a operat o mulțime de schimbări pe cea de-a opta generație a sedanului, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

● Camry este dezvoltat pe platforma Toyota New Global Architecture

● Este cel mai sportiv Camry dezvoltat până în prezent, potrivit celor de la Toyota

● Lungimea totală este de 4.85 metri, ampatamentul este mai mare cu 5 centimetri, acoperișul a fost coborât cu doi centimetri, iar poziția la volan a fost și ea coborâtă.

● Gama de motorizări include acum un propulsor de 2.5 litri, conectat la o transmisie automată cu opt rapoarte

● Vârful de gamă va fi un motor V6 de 3.5 litri cu un nou sistem de injecție

● Camry va avea și o versiune hibridă, cu arhitectura Toyota Hybrid System (THS II), compusă dintr-un motor pe benzină de 2.5 litri și unul electric

● Lista de dotări de siguranță include în standard frânare automată de urgență cu detectare a pietonilor, pilot automat cu menținerea distanței față de vehiculul anterior și asistență la păstrarea benzii de rulare

● Pe lista de opționale se găsesc monitorizarea unghiului mort, avertizare la ieșirea cu spatele din parcare și cameră cu vedere la 360 de grade

● Toyota Camry va fi disponibilă și cu un nivel de echipare Sport, care include spoilere noi, un eleron discret, jante de 19 inch și un deflector posterior

● Noul Toyota Camry va debuta pe piața din SUA în vara acestui an

Comentarii (9)

  • chiar imi place, interiorul e reusit
    25 3
  • În sfârșit o Toyota care arată bine, atât exterior cât și interior, păcat că este disponibilă doar în SUA, în Europa cică merge și superba Avensis.
    23 1
  • @ dan_grc De acord! In Europa Avensis-ul e la ultima generatie, urmand sa fie retras ca model. Exact asa s-a intamplat si cu Accord-ul... Pacat, insa asta e...daca nu se vand.

    Sper sa vad limbajul de design interior/exterior al Camry-ului pe viitoarele Corolla/Auris. Chiar mi-as lua o Toyota in situatia respectiva.
    11 2
  • someone
    daca avensis pleaca din europa, puneti tot ce aveti mai bun de pe el pe corolla, si in loc de avensis aduceti acest camry. nu cred ca va fi o miscare gresita
    intrebare: are tractiune fata sau spate?
    4 4
  • petrush
    camry se vinde in toata lumea mai putin ue. modelul vandut in egipt acum cinci ani era de vis ,pana la consum care depasea toate asteptarile. numai LC 200 v8 pe benzina o intrece.
    6 3
  • @someone Camry e Avensis, ambele fiind clasa medie. Avensis-ul s-a vrut cu un design mai european (e made in France si e desenata tot acolo), desi nu prea arata asa.

    De punctat faptul ca in SUA, marii producatori de volum au si sedan-uri full-size: Chevy Impala, Ford Taurus, Toyota Avalon, Nissan Maxima etc. In Europa doar producatorii premium au in portofolii sedan-uri full-size...
    10 5
  • Deși unora le poate plăcea modelul în tarile UE nu cred că se va comercializa în curând. La clasa medie vânzările au scăzut în general iar modelele japoneze - excepție Mazda 6 - au vânzări dezastruoase. În plus modelul consumă foarte mult și nu va avea mare căutare.
    6 1
  • @Andy
    Ar fi Phaeton, care nu stiu in ce tari se mai vinde, dar se zvonea c-ar primi inlocuitor.
    2 1
  • Valius
    Cine vrea Camry poate cumpara din Republica Moldova, Ucraina si Rusia. Acolo se comercializeaza. La Cernauti si Chisinau, Camry vezi grupa mare. Le vad venind si pe la noi . Un UE aceasta masina nu o gasesti in reprezentante.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru