Toyota și Ford se vor alia pentru a respinge ofensiva sistemelor Apple CarPlay și Android Auto

de Bogdan Mirică
Joi, 04.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Ford au anunțat că vor colabora pentru a da naștere unor tehnologii capabile să conecteze telefoanele mobile ale clienților. Cele două companii vor să oprească astfel invazia Apple CarPlay și Android Auto.

Anul 2015 a adus o avalanșă de sisteme multimedia care au adoptat tehnologiile Apple CarPlay și Android Auto, oferite de Google și Apple. Este evident că cele două companii gigant au demarat o ofensivă puternică pe piața auto, tot mai multe modele de nouă generație fiind echipate cu cele două sisteme de operare, care ajută conectarea telefoanelor mobile cu iOS sau Android la centrul multimedia al mașinii.

Cele mai recente exemple sunt viitoarea generație Mitsubishi Pajero și noul Opel Astra. Există însă și producători auto care nu văd cu ochi bun asaltul Google și Apple, motiv pentru care încearcă să dezvolte în regim propriu tehnologii similare, care să suplinească lipsa Apple CarPlay și Android Auto.

Două dintre numele importante sunt Ford și Toyota. Cel mai mare constructor auto din lume a anunțat oficial că va colabora cu Ford pentru a menține sub control propriile sisteme multimedia. Japonezii și americanii vor explora împreună noi soluții de integrare a aplicațiilor telefonului mobil în sistemele multimedia ale mașinilor viitoare.

Sistemul multimedia Toyota Touch and Go.

Esential 31 de milioane de mașini vândute până în anul 2020 vor beneficia de Apple CarPlay.
37 de milioane de mașini vândute până în 2020 vor fi echipate cu Android Auto.
Ambele companii au emis o declarație în acest sens.
Ford chiar a susținut că tehnologia sa denumită SmartDeviceLink permite unor companii precum Pandora (radio online) să dezvolte o singură aplicație, care mai apoi să fie folosită pe toate modelele din gamă. Această soluție îi permite constructorului să modeleze după bunul plac designul ecranului tactil și setările de afișare.

Potrivit analiștilor, constructorii auto ca Toyota și Ford au investit mult în sistemele lor multimedia și nu vor să cedeze teren în fața unor sisteme de operare impuse de Apple sau Google.

Cu sau fără Ford și Toyota, CarPlay și Android Auto vor cunoaște o extindere impresionantă până la finalul acestui deceniu. Analiștii sugerează că până în 2020 se vor vinde 31 de milioane de vehicule echipate cu Apple CarPlay și alte 37 de milioane cu Android Auto. O asemenea rată de creștere este similară celei cunoscute de conectivitatea Bluetooth și conexiunea auxiliară pentru MP3 în ultimii 10 ani, pe mașinile actuale.

via automotivenews

Comentarii (6)

  • Mare greseala, pacat.
    6 6
  • Depinde ce gandire ai. Unii ar zice ca Apple si Google ne invadeaza vietile si stiu prea multe despre noi. Altii (Ford, Toyota) ar vrea o felie din tort cum fac FirefoxOS, Tizen, Bada. Iar altii ca tine Nelu vor sa fie totul interconectat.
    Pe de o parte e bine sa externalizezi si sa-i lasi pe Apple/Google sa se ocupe de treaba asta pentru ca stiu mai bine. Eu unul sunt nemultumit de sistemele multimedia actuale.
    Pe de alta parte stiu prea multe despre noi...
    9 1
  • Masini.....mai fabrica cineva?
    17 0
  • tibi, si preferi sa stie toyota/ford?
    da, google si gasca stiu prea multe despre noi, dar fiindca le-am cam dat voie. nelu, ca si multi altii, prefera o tehnologie seamless, care sa isi faca automat upgrade-uri, sync-uri etc., si sa poata avea acces fara probleme la informatiile pe care le-au dat voluntar lui google si apple.
    mie mi se pare ca se baga undeva unde isi vor prinde la un moment dat urechile, n-au cum sa concureze cu baietii astia, si se vor gasi tot timpul hack-uri pentru a instala si in masini sisteme android si carplay.
    6 2
  • Uite de asta nu o sa mai cumpere lumea Ford si Toyota, ca nu vor avea Android sau Apple CarPlay. Pana la aceste lucruri, o masina trebuie sa fie masina. Restul sunt fite...
    2 0
  • Emilian
    Ești sigur de ce ai scris în acest articol. Pagina de developer Android Auto zice altceva.. :D

    https://developer.android.com/auto/index.html

    P.S. Dați scroll până la capătul paginii. :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru