Una caldă, una rece: tarifele RCA vor scădea pentru unii clienţi, dar vor creşte pentru alţii

de Daniel Popescu
Vineri, 15.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Companiile de asigurări care activează pe piaţa RCA susţin ca tarifele pentru poliţe vor scădea pentru unii clienţi, dar vor creşte pentru alţii, după aplicarea noilor reguli care prevăd corelarea cu daunele.

Creşterea preţurilor la asigurările de tip RCA a determinat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să adopte în această săptămână o măsură importantă, prin care tariful trebuie corelat în mod obligatoriu cu nivelul daunelor pentru fiecare segment de asiguraţi.

Companiile de asigurări reunite în Uniunii Asiguratorilor şi Reasiguratorilor din România (UNSAR) susţin ca noua lege va avea un efecte diferite pentru clienţii finali. Astfel, unii clienţi vor beneficia într-adevăr de tarife mai mici, însă alţii se vor cofrunta cu creşteri de preţuri.

"Modificarea va conduce, pe de o parte, la reduceri de prima pe anumite segmente, dar pentru unele categorii de clienţi, preţurile s-ar putea majora cu procente semnificative comparativ cu valorile actuale", precizează UNSAR pentru publicaţia Hotnews.

Urmareste Automarket
În plus, legea are şi o lacună pentru companiile care activează de puţin timp pe piaţa RCA şi nu au suficient de multe date statistice pentru a calcula în mod corespunzător valoarea primelor.

"Vom asista la o reducere a nivelului de segmentare pe anumite categorii unde nu există suficiente date statistice, ceea ce poate conduce la creşterea preţului pentru acest tip de clienţi.

În cazul în care o companie nu are date suficiente în anumite situaţii, exista posibilitatea ca această companie să stabilească tarife fie prea mici, fie prea mari pe segmentele respective, în raport cu riscurile existente pe piaţă", au mai precizat oficialii UNSAR. Noile reguli vor intra în vigoare după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial.

Via Hotnews

Comentarii (3)

  • mecanicul vesel
    sa-i ia dracu , am avut in 26 de ani 3 masini si nicio dauna .... cum voi beneficia de B/M per totalul anilor daca acum am doar B13 ? Se calculeaza B/M de la Ultima inmatriculare a ultimei masini .... Romania nu se dezminte , ramane o tara a hotilor si talharilor !!!
    29 0
  • Subscriu ideii de ai lua dracu. Imi cer 3000 de lei RCA pe o masina care nu o pot vinde cu mai mult de 6000.
    17 1
  • hai no
    sa se scoata obligativitatea rca-ului..sa vedem oate le convine asa...la urma urmei cine-s proprietarii firmelor de asigurari?niste smecheri tinuti in viata de coruptii din politica romaneasca ,care abea asteapta sa fie unsi
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru