up! GTI este primul model Volkswagen testat după noul standard WLTP: consumul anunțat este mai mare cu circa un litru pentru 100 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 06.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen up! GTI are un consum mediu mixt de 5.7 litri/100 de kilometri, conform ciclului de testare WLTP. Diferența dintre valoarea obținută în cadrul testului NEDC este de 0.9 litri/100 de kilometri.

Volkswagen up! GTI este disponibil pentru pre-comandă, iar cu această ocazie, constructorul german a anunțat și consumul de carburant și emisiile modelului de oraș conform noului ciclu de testare WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).

Astfel, up! GTI este primul model lansat de Volkswagen și testat după noul standard. Citadinul german promite să consume în regim mixt 5.6 - 5.7 litri la suta de kilometri și să emită 127-129 de grame de CO2 per kilometru, conform WLTP. În ciclul NEDC, valorile anunțate sunt mai mici: 4.8 litri/100 de kilometri în regim mixt, respectiv 110 grame de CO2 per kilometru.

Noul Volkswagen up! GTI dispune de un motor de 1.0 litri care produce 115 cai putere și 230 Nm. Nemții oferă o cutie de viteze manuală cu șase trepte, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 8.8 secunde. Viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 197 km/h. Pe piața din Germania, noul up! GTI are un preț de pornire de 16.975 de euro. 

Noutățile ciclului de testare WLTP sunt detaliate aici.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru