Vei primi banii mai repede în caz de accident: constatarea daunelor se va face în maxim 5 zile lucrătoare

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Companiile de asigurări vor fi nevoite să constate daunele în maxim 5 zile lucrătoare de la notificare, pentru ca păgubiţii să-şi primească mai repede banii pentru repararea maşinilor.

Esential 5 zile va avea la dispoziţie compania de asigurări pentru a constata daunele
Procesul de soluţionare a daunelor pentru accidente este în prezent unul greoi şi birocratic, iar întârzierea cu care companiile de asigurări despăgubesc şoferii este cauzată în primul rând de legislaţia ambiguă.

De altfel, în legislaţia actuală nu este precizat clar termenul în care trebuie realizată constarea daunelor. Cu toate acestea, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat în această săptămână că a introdus o nouă prevedere în normele pentru asigurările RCA, iar schimbarea va avea un efect pozitiv: compania de asigurări va fi obligată să constate daunele în cel mult 5 zile lucrătoare de la notificarea depusă de persoană păgubită.

"La articolul 39 se introduce o nouă prevedere, potrivit căreia asiguratorul are obligaţia de a efectua constatarea pagubelor în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la notificarea asiguratorului de către persoana păgubită", precizează ASF într-un comunicat de presă.

Mai multe companii de asigurări pe piaţa RCA

De asemenea, ASF a abrogat un articol care limita puternic prezenţa companiilor de asigurări pe segmentul RCA.

Articolul respectiv prevedea că asiguratorul este obligat să aibă unităţi teritoriale şi personal specializat propriu pentru constatarea şi lichidarea daunelor în fiecare judeţ al ţării.

Astfel, prin această măsură, pe piaţa RCA vor putea pătrunde şi companii de asigurări care nu activează pe tot cuprinsul ţării, ceea ce teoretic va spori concurenţa şi va conduce la o uşoară scădere a preţurilor pentru primele RCA plătite de şoferi.

Via Hotnews

Comentarii (1)

  • promisiuni , promisiuni
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru