Volkswagen ar putea lansa un vehicul de off-road electric: modelul ar deveni un rival pentru Land Rover Defender și Jeep Wrangler

de Daniel Popescu
Vineri, 11.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen analizează opțiunea de a dezvolta un vehicul de off-road cu propulsie electrică prin care ar intra în concurență directă cu modele precum Land Rover Defender sau Jeep Wrangler.

Volkswagen a confirmat deja că va lansa patru modele electrice în următorii ani, însă gama se va extinde în viitor și cu alte modele.

Oficialii constructorului german iau în calcul inclusiv opțiunea unui vehicul de off-road cu propulsie electrică, ceea ce ar reprezenta o premieră în acest segment.

Informația a fost dezvăluită de directorul de strategie Michael Jost în cadrul unui interviu acordat publicației Auto Express, care a admis însă că trebuie să-i convingă pe membrii consiliului de administrație de utilitatea unui astfel de model. "În prezent nu există niciun producător în acest segment care să ofere o mașină electrică robustă căreia să-i placă zgarieturile și să le poarte cu onoare", a declarat el.

Cu această ocazie, Jost a prezentat și două schițe oficiale ale unui astfel de model, care ar avea un design tipic pentru mașinile dedicate terenurilor accidentate. Modelul ar urma să fie produs pe noua platforma MEB a Grupului Volkswagen și să fie disponibil în versiune standard și cu ampatament mărit.

În plus, la interior ar urma să predomine un plastic durabil, în timp ce ecranele ar fi rezistente la zgârieturi și praf.

Rivalii direcți ai unui astfel de model ar urma să fie Land Rover Defender și Jeep Wrangler, care nu beneficiază însă de versiuni electrice.

Primul model electric Volkswagen dezvoltat pe platforma MEB va fi hatchback-ul cunoscut pentru moment sub numele ID și va fi prezentat în cursul acestui an.

Via Auto Express

Comentarii (3)

  • Un suv de off road suna fix ca dracu,ori e cal ori magar. Cand o sa lanseze Vw un "suv offroad", tesla suv model x care se vinde din 2015 probabil o sa fie la a zecea generatie.Nicio saptamana fara stiri din grupul Vag cu ce o sa faca/ce o sa lanseze in viitor. Astia ori vor sa-si linisteasca investitorii ca sunt un pic cu un picior in groapa ori asta e tot o forma de marketing sa ne intre marca asta in subliminal.
    8 2
  • @Tatraurs: Subscriu 100%.
    Și nu doar fiindcă baronul Münchhausen era german. :-)

    Ceva mai serios: nu-s hater VW, ba chiar dimpotrivă, (unele dintre) mașinile lor avînd calități incontestabile.
    De la Dieselgate încoace parcă a intrat însă strechea-n marketingul lor. Care reușește totuși înghesuirea a sute/mii de pseudo-știri anual pe toate site-urile auto. Clar că au - încă - prea mulți bani.

    Zic *pseudo*știri fiindcă mai toate-s fantezii / promisiuni cel mai adesea contradictorii -- v. de ex. E-miliardele investite-ntr-un viitor luminos - că-i cu multe leduri :-) --, care se umflă / evaporă în funcție de toanele managerilor la trezirile între procese.

    În fine, VAG face parte din categoria trusturilor *too big to fall*, așa că ne pierdem timpul cam degeaba comentînd p-aici negativ. Vezi vânzările în creștere, confirmând bănuiala ta apropo de frăgezirea lor psy-subliminală f. eficientă a cumpărătorilor... nu doar români.;-)
    11 1
  • Edikkk
    VAG ar putea lansa şi rachete în spaţiu.... Mda...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru